Sportovi na vodi

Lana Pudar se vratila kući: Nisam previše očekivala na EP

Lana Pudar se vratila kući: Nisam previše očekivala na EP
Foto: FENA | Lana Pudar se vartila kući: Nisam previše očekivala na EP

Lana Pudar stigla je kući. Na Međunarodnom aerodromu u Mostaru upriličen je svečeni doček za najbolju sportistkinju Bosne i Hercegovine.

Bh. sirena u svoj rodni grad donijela je još jednu medalju sa velikog takmičenja, ukupno 20 u svojoj karijeri.

Ovoga puta u grad na Neretvi se vratila sa srebrnom osvojenim na Evropskog prvenstva za seniore u Beogradu u disciplini 200 metara delfin.

„Imali smo 25 dana teških priprema na kojima se radilo jako mnogo, došli smo na ovo takmičenje bez nekih prevelikih očekivanja za neki posebno dobar rezultat. Zaista mi je drago što sam u ovom stanju uspjela osvojiti srebrenu medalju i drago mi je što održavam kontinuitet dobrih rezultata na velikim takmičenjima. Sada slijedi nastavak priprema za ono najvažnije, za Olimpijske igre. Sada tek ide puni fokus i rad na brzini te da budem što bolja u Parizu“, poručila je Pudar.

Trener Damir Đedović kazao je kako je pred lanom Pudar nekoliko dana boravka u Mostaru, nakon čega ide na završne pripreme u Tursku.

„Ondje ćemo biti u zatvorenom kampu odakle ćemo ići direktno u Pariz na OI. Ono što mogu reći je da će se Lana pripremiti najbolje što može. Svi ćemo oko nje dati najbolje što možemo i cilj nam je da Lana OI dočeka što spremnije“, ističe Đedović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije