Sportovi na vodi

Ismail Barlov sa 13 godina jedanaesti na Paraolimpijskim igrama

Ismail Barlov sa 13 godina jedanaesti na Paraolimpijskim igrama
Foto: PK SPID | Ismail Barlov sa 13 godina deseti na Paralimpijskim igrama

Ismail Barlov osvojio je jedanaesto mjesto na Paraolimpijskim igrama u Parizu i ispisao istoriju najvećeg sportskog takmičenja na planeti kao uvjerljivo najmlađi učesnik.

Sa svega 13 godina reprezentativac Bosne i Hercegovine danas je sa ostvarenom A normom nastupio kvalifikacijama u plivanju na 150 metara mješovitim stilom.

Ismail Barlov u drugoj kvalifikacijskoj grupi zauzeo sedmo mjesto sa rezultatom 3:34.84. U ukupnom poretku bio je jedanaesti što nije bilo dovoljno za veliko finale, za koje će se boriti 4. septembra u svojoj omiljenoj disciplini 50 metara prsno.

Najbrži je u kvalifikacijama bio Grant Patterson predstavnik Australije sa vremenom 3:07.88.

„Ismail Barlov danas je sa samo 13 godina nastupio na Paraolimpijskim igrama u Parizu u disciplini 150 metara mješovito u klasi SM3. U svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeo je sedmo mjesto rezultatom 3:34:84 što je za šest stotinki lošije od njegovog najboljeg rezltata. Ponosni smo na Barlu i čekamo nastup u njegovoj najboljoj diciplini 50 m prsno koja je po rasporedu 4. septembra. Idemo dalje“, poručili su iz tima Ismaila Barlova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije