Sportovi na vodi

Ismail Barlov: U Parizu želim ljude u BiH učiniti ponosnim

Ismail Barlov: U Parizu želim ljude u BiH učiniti ponosnim
Foto: PK SPID | Ismail Barlov: U Parizu želim ljude u BiH učiniti ponosnim

Bosna i Hercegovina će na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Parizu imati predstavnike u tri sportske discipline.

U ekipnoj konkurenciji uzdanice za medalju su reprezentativci u sjedećoj odbojci, dok će pojedinačno svoj debi na najvećoj sportskoj smotri upisati plivač Ismail Barlov, te strijelac Ervin Bejdić. Iako ima tek 13 godina Ismail Barlov u francusku prijestolnicu putuje sa ostvarenom A normom u dvije dicipline i titulom prvaka Evrope. Medalju na najvećem sportskom takmičenju loviće na 150 metara mješovito i 50 metara prsno. Njegov trud i posvećenost ovim disciplinama su impresivni, a očekivanja su visoka s obzirom na njegovu pripremljenost i dosadašnje uspjehe.

„Na najvećem takmičenju na svijetu je teško davati obećanja i za one mnogo iskusnije plivače od mene. Međutim, sa selektorom Amelom Kapom u jeku sam pripreme za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Trenutno radimo na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu dva puta dnevno. Završili smo boravak u Zaostrogu i zatim u Splitu, a finalno brušenje forme obavićemo u Sloveniji. Ono što definitivno mogu obećati u Parizu je da ću učiniti sve da obradujem i učinim ponosnim sve navijače i ljude u Bosni i Hercegovini. Želim da usrećim sebe i ljude koji me podržavaju svih ovih godina. Moj cilj je plivati ispod jedne minute u disciplini prsa, a ostaje da se vidi koliko ću od svega toga uspjeti“, rekao je Ismail Barlov.      

U sjedećoj odbojci, tim Bosne i Hercegovine takmičiće se u Grupi A zajedno sa domaćinom Francuskom, Egiptom i Kazahstanom. Bh. reprezentaciju u sjedećoj odbojci činiće: Asim Medić, Armin Šehić, Ermin Jusufović, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Dževad Hamzić, Edin Đino, Mirzet Duran, Stevan Crnobrnja, Sabahudin Delalić, Nizam Čančar i Safet Alibašić. U Grupi B smještene su reprezentacije Irana, Brazila, Njemačke i Ukrajine.

Bh. boje u streljaštvu braniće Ervin Bejdić. On će nastupiti u tri discipline: P1 -10 metara zračni pištolj, P3- 25 metara pištolj i P4 -50 metara pištolj.

„Bosna i Hercegovina je ponosna na svoje sportiste i uvjerena  da će, uz podršku cijele nacije, dostojanstveno predstavljati našu zemlju na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Želimo im puno uspjeha i sreće u njihovim nastupima i nadamo se da će ostvariti izvanredne rezultate“, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije