Sportovi na vodi

Novi skandal: Uvrijeđeni Italijani ponizili organizatore Olimpijskih igara (VIDEO)

Novi skandal: Uvrijeđeni Italijani ponizili organizatore Olimpijskih igara (VIDEO)
Foto: Tanjug/AP | Novi skandal: Uvrijeđeni Italijani ponizili organizatore Olimpijskih igara

Vaterpolisti Italije i Španije igrali su od 13 časova meč razigravanja za plasman od 5. do 8. mjesta, a Italijani su napravili dosad neviđen gest u znak protesta - okrenuli su leđa tokom intoniranja himne, a onda su zaigrali sa igračem manje.

Iako su sa sedmoricom uskočili u bazen, u igri je od starta meča učestvovalo šest vaterpolista Italije.

"Kao da su htjeli da poruče - hajde da igramo sa igračem manje, kako ste nas prinudili da igramo kada je bilo važno", ocijenila je Gazeta delo Sport u izvještaju sa ove utakmice, prenosi Mondo.rs.

Takav protest vaterpolista Italije trajao je do četvrtog minuta, a povod svemu bilo je nezadovoljstvo Italijana suđenjem u meču četvrtfinala protiv Mađarske (10:12).

Oni su se žalili nakon poraza, pošto je zbog tzv. brutalitija njihov igrač Frančesko Kondemi kažnjen isključenjem i Azuri su igrali četiri minuta sa igračem manje.

Nakon žalbe je viđeno da su sudije pogriješile, da su Italijani ozbiljno oštećeni, a traženo je i da se ponovi meč sa Mađarskom, što se nije desilo.

Na početku današnjeg meča za loptu je plivao upravo Kondemi, koji je prvi stigao do nje, uzeo je i sa njom napustio bazen. Potom je skinuo kapicu, vjerovatno u dogovoru sa selektorom Alesandrom Kampanjom, koji je tu odluku pozdravio, prenosi ATV.

Sve ovo dogodilo se uoči meča Srbija - Sjedinjene Države u polufinalu, u kojem je Srbija slavila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije