Rukomet

Rukometni klub Borac m:tel: Uprava ponudila ostavku

Rukometni klub Borac m:tel: Uprava ponudila ostavku
Foto: Facebook/RK Borac m:tel | Uprava Rukometnog kluba Borac ponudila ostavku

BANJALUKA - Zbog bezizlazne situacije i neispunjenih obećanja prema Rukometnom klubu Borac m:tel, dugogodišnji direktor Vladimir Branković danas je ponudio ostavku Upravnom odboru, a članovi Uprave donijeli su jednoglasnu odluku da učine isto i ponude ostavku Skupštini Kluba, objavljeno je na Facebook stranici banjalučkog kluba.

Kako navode, članovi Uprave očekuju da će u najkraćem roku Skupština razmatrati ovu odluku i prihvatiti ostavke, “koje su rezultat odsustva razumijevanja nadležnih, jer, i pored ogromnih napora, rukovodstvo Kluba nije u mogućnosti da obezbijedi neophodna sredstva za novu sezonu, ali ni za izmirenje obaveza prema članovima stručnog štaba, igračima i dobavljačima za prethodna tri mjeseca”.

“Napominjemo da je do prije tri mjeseca sve funkcionisalo, da su izmirene sve obaveze i da su ostvareni i očekivani sportski rezultati, ali da je obećana i dogovorena podrška izostala. Pred rukometnim velikanom je neizvjesna budućnost i ukoliko se nešto ne promijeni u najkraćem roku, postavlja se pitanja opstanka najvećeg sportskog brenda Banja Luke,  Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Ostaje pitanje, da li će Grad, ali i Republika Srpska, dozvoliti gašenje Rukometnog kluba Borac m:tel, bivšeg evropskog šampiona, ili će naći rješenje da nastavimo ostvarivati zacrtane ciljeve na zadovoljstvo svih zaljubljenika u rukomet i crveno plave boje Borca”, navode iz kluba.

Podsjećaju da je RK Borac m:tel u prethodnoj sezoni osvojio Kup Republike Srpske, Kup BiH i drugo mjesto u Premijer ligi BiH, čime se kvalifikovao u EHF Evropski Kup. Zbog novonastale situacije, i ovo učešće dovedeno je u pitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije