Rukomet

Sutra počinje TV turnir šampiona u Doboju, Vesprem ne dolazi

Sutra počinje TV turnir šampiona u Doboju, Vesprem ne dolazi
Foto: TV turinir šampiona Doboj | Sutra počinje TV turnir šampiona u Doboju, Vesprem ne dolazi

Međunarodni rukometni TV turnir šampiona "Doboj 2024", koji će biti održan od danas do 1. septembra, okupiće osam vrhunskih ekipa, a titulu najboljeg prošle godine osvojila je španska Barselona.

U Grupi A igraće Zagreb iz Hrvatske, Tatabanja iz Mađarske, Pelister iz Sjeverne Makedonije i Crvena zvezda iz Srbije.

U Grupi B su domaćin Sloga iz Doboja, Bešiktaš iz Turske, El Ahli iz Egipta dok je Vesprem iz Mađarske u posljednji momenat otkazao učešće. Kao razlog je naveden veliki broj bolesnih igrača. Mađarski tim je proteklog vikenda učestvovao na turniru u Haleu gdje se nekoliko prvotimaca požalilo na bolove. Prepostavlja se da je trovanje hranom ili virusna infekcija a pošto je broj oboljelih porastao i svima je prepoučeno mirovanje, Mađari su organizatorima u Doboju poslali obavjest da ipak ne mogu da nastupe. 

"Veoma nam je žao što ne možemo učestvovati i izvinjavamo se organizatorima zbog otkazivanja. Zdravlje ekipe je najvažnije, a na kraju, ali ne i najmanje važno, zbog moguće infekcije virusom, moramo imati na umu i zdravlje ostalih učesnik", naveo je generalni direktor kluba Čaba Barta, a prenosi zvanični sajt kluba.

Turnir počinje sutra ceremonijom otvaranja (20.30) na Stadionu sportskih igara Doboju nakon čega slijedi prvi duel između Tatabanje i Zagreba (21.15).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije