Rukomet

Al Ahli osvojio turnir u Doboju

Al Ahli osvojio turnir u Doboju
Foto: TV turnir šampiona | Al Ahli osvojio turnir u Doboju

Egipatski sastav Al Ahli savladao je u finalu Zagreb (33:30), čime je i zvanično u nedjelju spuštena zavjesa na Međunarodni TV turnir šampiona u Doboju.

Na poluvremenu je bilo 18:17 za Zagreb, ali Egipćani su u nastavku okrenuli meč i došli do vrijednog trofeja.

Abel Ahmet sa devet pogodaka bio je najefikasniji igrač finala, dok je kod Zagreba najefikasniji bio Dibirov sa osam pogodaka, a Miloš Kos postigao je pet.

Treće mjesto pripalo je ekipi Bešiktaša. Sastav iz Turske slavio je u duelu protiv Tatabanje iz Mađarske (37:33). Pobjedničkoj ekipi pripao je vaučer u iznosu od 15.000 evra, drugoplasiranoj ekipi 10.000, a trećeplasiranoj pet hiljada evra.

Nakon toga održana je svečana ceremonija zatvaranja turnira, a bhrojnoj publici obratio se Dragan Škrbić, srpski as i nekada najbolji igrač svijeta.

"Sve čestitke organizatorima i dobojskoj publici. Svi zajedno uživali smo u Doboju, i jedva čekamo sljedeći turnir", poručio je Škrbić.

Ranije tokom dana, za bivše rukometaše dobojske Sloge , iz generacije 1984.godine i igrače bivše Jugoslavije iz 1999.godine, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić upriličio je prijem. Na taj način obilježeno je 40 godina od najslavnijih dana dobojskog kluba i 25 godina od osvajanja bronzane medalje bivše Jugoslavije.

(RTRS)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije