Ostali sportovi

Srpske odbojkašice pobjedom započele Olimpijske igre

Srpske odbojkašice pobjedom započele Olimpijske igre
Foto: X/Arena sport | Srpske odbojkašice dobro krenule: Domaćin lako pao

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije uspješno je započela svoj put na Olimpijskim igrama. Srpkinje su rutinski savladale domaćina Francusku sa 3:0, po setovima 25:17, 25:17, 25:22.

Ove dvije reprezetacije su dosada odigrale 11 puta,a Srbija je pobijedila čak deset puta. Jedini trijumf Ferancuska je ostvarila upravo ove godine u Ligi nacija, ali je srpska reprezentacija tada igrala sa podmlađenim timom bez glavnih aduta.

Srbija je ovaj duel dobila dosta rutinski. Nije bilo previše problema. Predvođene sjajnom Tijanom Bošković, ali i mladom Henom Kurtagić, izabranice Đovanija Gvidetija su došle do svoje prve pobjede.

Prva dva seta su bila ekspresna. U trećem je italijanski stručnjak dao prostora neki drugim igračicama da se uigraju. Tako je Bojana Drča zamijenila Maju Ognjenović, a nekoliko poena pri kraju prostora je dobila i Bojana Milenković.

Ono što je zanimljivo, Jovana Stevanović nije ni ulazila. Uglavnom su se na toj poziciji srednjeg blokera smjenjivale Kurtagić i Maja Aleksić.

U drugom kolu Srbiju čeka meč protiv Amerikanki (31. avgust od 17 časova), a u trećem okršaj sa Kinom (4. avgust od 17 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije