Ostali sportovi

Rookie dvojac piše istoriju u NFL-u

Rookie dvojac piše istoriju u NFL-u
Foto: Pixabay | Rookie dvojac piše istoriju u NFL-u

Sinoć su odigrane prve utakmice Playoff-a. U prvoj utakmici Houston Texans-i su više nego uvjerljivo savladali Cleveland Browns-e rezultatom 45-14.

Texans-i su prvi tim u istoriji NFL-a koji je ušao u Playoff sa rookie quaterbackom i rookie glavnim trenerom. Izgleda da ova magija traje još i da se ispisuju novi rekordi jer su sinoć pokazali da im je itekako mjesto u Playoffu. QB Texans-a C.J. Stroud imo je 16 kompletiranih pasova od 21 bačenog i ukupno bačene 274 jarde i tri touchdown bacanja, passer rating čak 157.2 čime je postao najmlađi startni QB koji je pobijedio u Playoff utakmici i dokazao da je  budućnost ovog sporta. Joe Flacco, veteran i četvrti QB Brownsa je sinoć prekinuo svoju veteransku ovosezonsku bajku i to na neslavan način. U dva napada zaredom imao je dva presječena pasa koja su vraćena za touchdown i tako lišio svoj tim svake nade za preokret.

U drugoj utakmici na zaleđenom Arrowheadu, Kansas City Chiefs su savladali Miami Dolphins-e 26-7. Dolphins-i su pokazali da se jako teško snalaze protiv jačih protivnika, a njihov QB Tua Tagovailoa je pokazao da mu ne leže izrazito hladni vremenski uslovi jer mu je ovo peti poraz bez ijedne pobjede u takvim uslovima. Sa druge strane Patrick Mahomes je pokazao da mu vremenski uslovi nisu pretjerano bitni i sa 23 kompletirana dodavanja i 262 bačene jarde uz jedan TD odveo svoj tim do pobjede, a sebe na skor od 12 pobjeda i 3 poraza u Playoff utakmicama i izjednačio se na drugom mjestu liste QB-ova sa najviše pobjeda u playoffu na domaćem terenu.

Jedna vijest koja nikako ne zaobilazi utakmice Chiefs-a ove sezone jeste i Taylor Swift koja je na tribinama plesala i slavila sa ostalim navijačima u loži. Podsjećamo, ona je u romantičnoj vezi sa zvijezdom Chiefs-a Travis Kelce-m. Njih dvoje su navodno objavili da će ozvaničiti zaruke na ljeto i to je vijest koja je objavljena neposredno prije utakmice, što je po ko zna koji put ove sezone bila glavna tema na utakmicama na Arrowhead-u. Kelce je na ovoj utakmici igrao zapaženu ulogu uhvativši 7 hvatanja za ukupno 71 jardu. Ipak glavni igrači u timu su sinoć bili Rashee Rice sa 139 uhvaćenih jardi i jednim TD hvatanjem, kao i Isiah Pacheco sa 89 istrčanih jardi od ukupno 24 nošenja i jednim TD.

Večeras nas očekuju još dvije utakmice, jer je utakmica između Bills-a i Steelers-a pomjerena za ponedjeljak zbog ogromnih padavina i nemogućnosti da svi igrači i stručni štab pristignu i da se stadion pripremi za utakmicu. Zbog toga večeras imamo samo dvije utakmice i to Green Bay Packers protiv Dallas Cowboys koja počinje u 22:30 po našem vremenu i Los Angeles Rams protiv Detroit Lions koja počinje 2 časa iza ponoći po našem vremenu. Očekuju se napete i neizvjesne utakmice, naročito u duelu Lions-a i Rams-a, gdje obje ekipe žele da dokažu da im je mjesto u Playoffu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije