Ostali sportovi

Romansa o kojoj se priča: Arina Sabalenka pronašla ljubav svog života

Romansa o kojoj se priča: Arina Sabalenka pronašla ljubav svog života
Foto: Instagram | Romansa o kojoj se priča: Arina Sabalenka pronašla ljubav svog života

Bjeloruska teniserka Arina Sabalena je za vikend po treći put u nizu osvojila WTA-1000 turnir u Vuhanu čime je ponovila postignuće Serene Vilijams.

Ona je ovim trijumfom došla na prag prve pozicije na WTA listi. Naime, sada zaostaje svega 69 bodova u odnosu na prvu teniserku svijeta Igu Švjontek.

Drugoj teniserki svijeta na novoj tituli čestitao njen momak Georgios Frangoulis. Čestitke su bile na tri jezika odjednom - engleskom, grčkom i portugalskom. Videvši to, Arina je slatko odgovorila na portugalskom:

"Volim te, ljubavi mog života".

Njihova veza je pod budnim okom medija posebno nakon tragedije koja se desila dva mjeseca ranije kada je iznenada je preminio njen bivši momak i bjeloruski hokejaš Konstantin Kolcov. Prije nego što se tragedija dogodila, par je raskinuo.

Za vezu Sabalenke i Frangulisa saznalo se još u maju. On je teniserku pratio u Madridu i Rimu. Fanovi su sve brzo shvatili. Arinino srce ukrao je brazilski biznismen Georgios Frangulis. U početku su mnogi mislili da je to sve zbog sponzora. Za to je bilo razloga, jer je početkom 2024. godine Arina potpisala ugovor sa kompanijom “Oakberry“, koju vodi jedan poduzetnik. Glasine su raspršene kada su se Arina i Georgios zajedno pojavili na trci Formule 1. Sjedili su u loži američkog Has tima, koji također sponzorira biznismenova kompanija. Sabalenka i Frangulis su se tokom trke ponašali kao par - držali su se za ruke i ljubili u javnosti, a kasnije su fotografiju ponovo objavili na društvenim mrežama.

Što se tiče Frangulisa, on je još uvijek zvanično oženjen. Njegova supruga je rođaka bivšeg vozača Formule 1 Felipea Mase. Njeno ime je Beh Armentano. Nedavno ju je u intervjuu nazvao "ženom svojih snova", a sada se par sprema za razvod. Za uspjeh Georgiosovog posla zaslužna je njegova supruga. Zahvaljujući porodičnim vezama, uspio je da osvoji svijet velikog motosporta. Trenutno, preduzetnik stalno živi u Majamiju, ulaže u takmičenja Has F1, Oak Racing Team i Porsche Cup. Ostale investicije uključuju Svjetsku ligu za surfanje, kao i Gren slem teniske turnire.

„Oakberry“ brend Georgiosa specijaliziran je za proizvode koji sadrže acai, niskokaloričnu brazilsku bobicu. Koriste se za pravljenje smutija, pića i dodataka prehrani. Frangulisova kompanija je jedan od svjetskih lidera u ovom segmentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije