Ostali sportovi

Predsjednik Bijedić podnio ostavku

Enver Bijedić, predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sloboda, juče je podnio neopozivu ostavku na sjednici Skupštine tuzlanskog premijerligaša, a koju su članovi rukovodstva tima s "Tušnja" jednoglasno prihvatili.

`Ostavku podnosim jer sam izabrao pogrešne ljude za saradnike u Upravi kluba. Međutim, to je moja greška, prihvatam odgovornost i podnosim ostavku`, istakao je Bijedić.

Do naredne sjednice Skupštine FK Sloboda koja će se održati za 30 dana, prvi čovjek kluba biće upravo predsjednik Skupštine Salko Bukarević, inače i predsjednik Opštinskog odbora SDA Tuzla.

Jučerašnje skupštinsko zasjedanje Slobode trajalo je svega 25 minuta, a ni jednom riječju, iako je to bilo najavljeno, nije pomenuto pitanje ko će biti novi šef stručnog štaba.

Navodno, novi trener Tuzlaka mora biti izabran do narednog vikedna i utakmice sa zeničkim Čelikom.

Dan ranije, u subotu, u nogometnoj uspavanci Sloboda je osvojila tri boda i tako prekinuli niz od tri poraza zaredom i gol-razliku od 0:12. Pogoci Samira Omeragića i Senada Mujića bili su dovoljni za pobjedu nad Jedinstvom (2:1), koja nije zadovoljila oko 1.000 prisutnih gledatelja na stadionu `Tušanj`.

`Zacrtani cilj smo ostvarili i to je najbitnije bilo u ovom trenutku. Sigurno je da ima igrača koji su igrali protiv Jedinstva i bog zna kad će ponovo!? Sa ovom pobjedom smo se vratili u gornji dom, a s trijumfom u narednom kolu kada na `Tušnju` dočekujemo Čelik svsrstali bismo se među pet vodećih ekipa. To nam je cilj, jer poslije narednog kola slijedi prvenstvena pauza i imaćemo vremena za ponovno saniranje tima`, kaže Samir Hadžimahović, koji je u susretu s Bišćanima imao zvanje vršioca dužnosti trenera.

U utakmici s Čelikom novi stručni štab Slobode moći će računati na Enesa Mešanovića i Kenana Čejvanovića, koji su subotnju utakmicu propustili zbog kartona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije