Ostali sportovi

Poznato koliko novca će dobiti srpski osvajači medalja na Olimpijskim igrama

Poznato koliko novca će dobiti srpski osvajači medalja na Olimpijskim igrama
Foto: Youtube / Printscreen | Poznato koliko novca će dobiti srpski osvajači medalja na Olimpijskim igrama

​BEOGRAD - Za tri zlatne, te po jednu srebrnu i bronzanu medalju, koju su svojim fantastičnim nastupima na Olimpijskim igrama u Parizu zaslužili srpski sportisti, država će im isplatiti 4.780.000 evra.

Prije Igara, znalo se da će osvajači zlatne medalje dobiti po 200.000 evra, srebrne po 100.000 evra, a bronzane po 60 hiljada evra.

Tako će po 200.000 evra dobiti Novak Đoković, koji je osvajanjem najsjajnije medalje upotpunio "zlatni slem", a isti iznos dobiće i njegov trener Viktor Troicki.

Zorana Arunović i Damir Mikec, novi olimpijski šampioni u streljaštvu u disciplini miks dubl, takođe će biti nagrađeni sa po 200.000 evra, a toliko će dobiti i Jelena Arunović, njihov trener.

Istu novčanu nagradu od države dobiće i 13 zlatnih vaterpolista, uključujući i selektora trostrukog olimpijskog šampiona, Uroša Stevanovića.

Teakvondoistkinja, Aleksandra Perišić, jedini je osvajač srebrne medalje za Srbiju na ovim Olimpijskim igrama, a ona i njen trener Petra Bundalo, biće nagrađena za taj podvig sa po 100.000 evra.

I na kraju "zlatni" bronzani košarkaši. Bogdanović, Jokić i društvo, predvođeni sa klupe legendarnim Svetislavom Karijem Pešićem, dobiće po 60.000 evra, što je u zbiru 780.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije