Ostali sportovi

Poznati svi učesnici SP za odbojkašice

Poznati svi učesnici SP za odbojkašice
Foto: Tanjug/AP | Poznati svih učesnici SP za odbojkašice

BEOGRAD - Svjetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je spisak učesnika Svjetskog prvenstva u konkurenciji odbojkašica, koje će biti odigrano naredne godine na Tajlandu, objavio je danas OSS.

U saopštenju se navodi da će tačan datum odigravanja SP, kao i žrijeba biti naknadno određen. Na SP će igrati 32 reprezentacije, koje će biti podijeljene u osam grupa sa po četiri selekcije.

Na osnovu odluka Savjeta i Administrativnog Borda FIVB iz novembra prošle godine, plasman na SP 2025. izborili su domaćin prvenstva Tajland, aktuelni svjetski prvak Srbija, po tri reprezentacije sa kontinentalnih šampionata 2023: Turska, Holandija i Italija iz Evrope (CEV), Dominikanska Republika, SAD i Kanada iz Sjeverne i Srednje Amerike (NORCECA), Brazil, Argentina i Kolumbija iz Južne Amerike (CSV), Kina, Japan i Vijetnam iz Azije (AVC) i Kenija, Egipat i Kamerun iz Afrike (CAVB). 

Na SP će učestvovati i 15 reprezentacija na osnovu FIVB rang liste i to Poljska, Njemačka, Belgija, Češka, Portoriko, Ukrajina, Francuska, Bugarska, Kuba, Švedska, Meksiko, Slovenija, Slovačka, Španija i Grčka. Reprezentacije će u grupe na SP biti svrstane na osnovu rang liste FIVB, prenosi tanjug.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije