Ostali sportovi

Poljaci okrenuli Brazil

Poljaci okrenuli Brazil
Foto: volleyballworld.com | Poljaci okrenuli Brazil

U derbiju drugog kola Grupe B Poljska je posle velike borbe i preokreta savladala Brazil 3:2 (22:25, 25:19, 19:25, 25:23, 15:12).

Ovom pobedom Poljska je obezbedila plasman u četvrtfinale, u koje su se već plasirale Italija, Francuska, Slovenija i SAD. Brazil će u posljednjem kolu morati da pobijedi Egipat da bi makar kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane ekipe otišao dalje.

Ipak, Selesao je napravio veliki korak ka četvrtfinalu oduzevši Poljacima dva seta. Jer time su dobili bod, koji im daje prednost u odnosu na bar jednu trećeplasiranu selekciju – Srbiju. To znači da Brazilci drže sudbinu potpuno u svojim rukama, što se nažalost ne može reći za izabranike Igora Kolakovića.

Jer trenutno ni Brazil ni Srbija nemaju pobjedu, imaju po bod, ali Brazil ima bolji set količnik 3:6, naspram 2:6 ''orlova''. To znači da Srbiji ni 3:0 ne garantuje prolaz u četvrtfinale, čak i ako bi Brazil izgubio samo jedan set od Egipta. To znači, da bi Srbija bila bolja od Brazila ona mora da pobijedi 3:0 ili 3:1, a Brazil 3:2.

Realnije je da Srbija sada prije gleda rasplet u Grupi C, gdje je trenutno treći Japan sa bodom, ali i samo jednom odigranom utakmicom. A ostalo je da igraju još sa Argentinom i SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije