Ostali sportovi

Počela je nova sezona NFL-a

Počela je nova sezona NFL-a
Foto: Pixabay | Počela je nova sezona NFL-a

Čekanju je kraj. Počela je nova sezona NFL-a 2024.

Prva utakmica bila je između prošlosezonskih finalist AFC-a Baltimore Ravensa i Kansas City Chiefs-a koji su i osvajači titule prethodne sezone.

Sve oči su bile uperene u ovu utakmicu, naročito u Baltimore i debi jednog od najboljih running back-ova u ligi Derrick Henry-a ili popularno nazvanog King Henry, koji je pojačao ekipu nakon prošle sezone.

Utakmica je bila dosta izjednačena, ali je od početka Kansas City držao prednost. Na poluvrijeme su otišli sa prednošću 13-10 i do kraja utakmice tu prednost nisu ispuštali, samo su je povećavali. Njihova najveća zvijezda Partick Mahomes osim jednog presječenog dodavanja od strane Smitha, imao je odličnu partiju sa 291 bačenim jardom i jednim pasom za Touchdown.

Utakmica nam je pokazala zašto se ova igra smatra igrom „u inče“ jer je u posljednjem napadu Baltimore-a, pri rezultatu 27-20 za Kansas City, sa samo 4 sekunde do kraja, Lamar Jackson bacio pas za Isaiah Likely-a, koji hvata loptu u End zoni i sudije pokazuju da je Touchdown u posljednjoj sekundi. Međutim, pregledom snimka, utvrđeno je da je Tight end Baltimorea vrhom kopačke dodirnuo liniju koja označava kraj igrališta i poen je poništen, te utakmica okončana pobjedom Kansas City-a rezultatom 27-20.

Treba napomenuti da je u ekipi Baltimorea značajnu ulogu igrao Lamar Jackson, prošlosezonski MVP lige, koji je bacio 273 jarda i pretrčao 122 jarda, najviše u ekipi. Iako u posljednjem drive-u, pretposljednja akcija, nije uspio da doda loptu potpuno slobodnom Flowersu u End zoni, ova utakmica je pokazala da je on u izuzetnoj formi i da će biti problem za odbrane. Pored njega u ekipi najbolje je trčao pomenuti Henry sa 46 istrčanih jardi i jednim Touchdownom. Najviše uhvaćenih jardi imao je Isaiah Likely 111 koji je dobio priliku prošle sezone nakon povrede Marka Andrewsa i iskoristio priliku tako da su ove sezone u Baltimore-u odlučili da igraju sa dva Tight enda. Bateman i Hill su imali uhvaćenih 53, odnosno 52 jarda. Ekipa je pokazala velike probleme u ofanzivnoj liniji, zbog čega je QB Lamar Jackson morao često da izlazi iz džepa i trči. U odbrani su pokazali neuigranost u odbrani od pas igre, što ih je koštalo dosta dopuštenih jardi.

U pobjedničkom timu pored Mahomesa istakao se i Isiah Pacheco koji je istrčao 45 jardi i postigao jedan Touchdown, dok je Rashee Rice iznenadio odličnom partijom i upisao103  uhvaćena jarda. Travis Kelcie, koga je sa tribina sada već tradicionalno bodrila djevojka Taylor Swift, nije imao upečatljivu partiju i uhvatio je samo 34 jarde. Xavier Worthy je imao sjajnu partiju i upisao dva Touchdowna, jedan trčanjem i jedan hvatanjem, imao ukupno 47 uhvaćenih i 21 istrčani jard.

Pred nama je uzbudljiv vikend, a mnogi iščekuju utakmicu Chicago Bearsa kako bi vidjeli rookie QB-a, bivšu koledž zvijezdu Caleb Williams-a koji u nedjelju igraju protiv Tenessee Titans-a. Zanimljivo će biti i u utakmici Steelers-a i Falconsa, kao i u prvoj utakmici u Brazilu između Packers-a i Eagles-a. Prošlosezonski finalisti 49ers-i igraju u ponedjeljak sa Jetsima kojima se vratio povrijeđeni Aron Rodgers i koji opet imaju nade u ovu sezonu.

Svim ljubiteljima NFL-a srećan početak sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije