Ostali sportovi

Novinar prozvao Italijanku nakon predaje meča protiv alžirske bokserke

Novinar prozvao Italijanku nakon predaje meča protiv alžirske bokserke
Foto: Twitter / Printscreen | Novinar prozvao Italijanku nakon predaje meča protiv alžirske bokserke

​I dok cijeli svijet optužuje bokserku Imane Kelif da je muško i da nije smjela da se takmiči na Olimpijskim igrama, te uzdižu Anđelu Karini i saosjećaju s njom, jedan alžirski novinar stao je u odbranu svoje sunarodnice koja je postala goruća tema!

Naime, izvjesni Dean Ami, koji doduše uglavnom prati fudbal, jedan je od rijetkih koji je stao na stranu Imane koja je za 46 sekundi pobijedila Italijanku.

Tačnije, Anđela se sama povukla nakon što je dobila dva udarca i tom prilikom je rekla da udarci njene rivalke "pakleno bole." Nema ko se nije oglasio i napao čelnike OI zbog Imane, dok Ami kaže drugačije:

"Anđela Karini, sramota za Olimpijske igre. Odbila je da se rukuje, primila dva jaka udarca i povukla se poslije jednog minuta. Kelif je žena i bila je bolji borac!"

Inače, spekuliše se da Imane ima DSD, rijetko stanje koje pogađa samo oko 1,7 odsto populacije. DSD mogu rezultirati time da osobe koje izgledaju kao žene imaju muške hromozome ili anatomiju. To je ono što bi moglo da je razlikuje od drugih.

Po definiciji, DSD (Differences of Sex Development) označava razlike u razvoju pola i odnosi se na grupu stanja kod kojih je razvoj hromozomskog, gonadalnog ili anatomski pola atipičan. Ova stanja mogu rezultirati različitim fizičkim manifestacijama i mogu uticati na pojedince na brojne načine, uključujući njihov reproduktivni i fizički razvoj, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije