Ostali sportovi

Mahomes loš, a nepobjediv

Mahomes loš, a nepobjediv
Foto: Twitter / Printscreen | Mahomes loš, a nepobjediv

​Nakon sedme sedmice u NFL-u samo su Chiefsi još neporaženi. Prvi poraz ove sezone upisali su Vikingsi protiv Lionsa u divizijskom duelu. Očekivano, utakmica je bila neizvjesna, sa dosta poena. Obje ekipe imaju problema sa povredama koje, kako se čini, dobro prevazilaze, jer njihovi rezultati govore tome u prilog.

Utakmica je, kako i dolikuje ovakvom derbiju, odlučena Field Goalom u posljednjim sekundama utakmice, kada je kicker Lionsa Bates pogodio šut sa 44 jarde i postavio konačan rezultat 31-29 i donio Lionsima petu pobjedu. U ekipi Lionsa još jednu sjajnu utakmicu u nizu imao je QB Jared Goff koji skoro da nije imao loše dodavanje (22/25) uz bačenih 280 jardi i 2 Touchdown bacanja bez presječenih dodavanja. Ogroman doprinos dao je i Jahmyr Gibbs koji je istrčao odličnih 116 jardi i postigao dva Touchdowna trčanjem. Amon-Ra St. Brown skupio je 112 jardi hvatanjem uz jedno hvatanje za Touchdown. U poraženim Vikingsima dobru partiju pružio je QB Sam Darnold koji je bacao skoro pa savršeno (22/27) za 259 jardi, jedan Touchdown ali i jedan Interception. Njegova omiljena meta i vjerovatno trenutno najbolji hvatač u NFL-u Justin Jefferson imao je 81 uhvaćenu jardu uz jedan Touchdown. Aaron Jones je opet pravio glavobolje protivničkoj odbrani istrčavši 93 jarde uz jedan Touchdown. Obje ekipe sada imaju skor 5-1 ali zbog divizijskog skora prvi u NFC North je sada Detroit Lions. Lionsi su pobijedili ekipu sa skorom 5-0 prvi put još od 20. oktobra 1974. godine.

Seahawks i Falconsi su odigrali zanimljivu utakmicu. Na kraju su Seahawksi sigurno slavili rezultatom 34-14. Njihov QB Geno Smith očekivano je dugačkim pasovima pokušavao da razigra suigrače i ovaj put mu je to prolazilo. Ipak on je bacio svega 207 jardi (18/28) i dva Touchdowna bez Interceptiona. Njegova omiljena meta DK Metcalf imao je 99 jardi hvatanjem za samo četiri uhvaćena dodavanja, uz jedan Touchdown. U ekipi Falconsa lošu partiju je imao QB Kirk Cousins sa 232 bačena jarde jednim Touchdownom i dva Interceptiona. Jedinu ozbiljniju partiju prikazao je Bijan Robinson koji je istrčao 103 jarda i postigao jedan Touchdown. Oba tima sada imaju skor 4-3.

Sjajna utakmica viđena je i između Texansa i Packersa koju su Packerci dobili rezultatom 22-24 Field Goalom kickera McManusa u posljednjim sekundama meča. QB Packersa Jordan Love je imao turbulentnu utakmicu. Bacio je 220 jardi i tri Touchdowna ali i dva Interceptiona. Najčešća meta mu je bio Romeo Doubs koji je upisao 98 jardi hvatanjem, ali to nije krunicao Touchdownom. U ekipi Texansa neprepoznatljiv bio je C. J. Stroud koji je bacio svega 86 jardi, bez Touchdovna ili Interceptiona, uz istrčanih 19 jardi. Ekipu Texansa u životu je držao Joe Mixon koji je istrčao 115 jardi i postigao dva Touchdowna. Obje ekipe nakon ovog kola imaju skor 5-2.

U reprizi prošlogodišnjeg SuperBowla Chiefsi su savladali 49Erse 28-18 i tako ostali jedina neporažena ekipa ove sezone. Čitava sezona za Chiefse protiče u svjetlu loših partija njihove najveće zvijezde Patricka Mahomesa. Ni u ovoj utakmici utisak se nije popravio, jer je Mahomes bacio svega 154 jarde bez ijednog Touchdowna ali uz čak dva Interceptiona. Sa ova dva to je ukupno sedam Interceptiona ove sezone što je najveći broj po utakmici od svih 32 tima. Podsjećamo Chiefsi su već imali slobodnu sedmicu pa su odigrali šest utakmica, što znači da imaju više od jednog Interceptiona po utakmici. Ali Chiefsi su velika ekipa i zato što ne zavise od jednog igrača, makar taj igrač bio Mahomes.  Kareem Hunt istrčao je ukupno 78 jardi i dva Touchdowna. Da se Mahomes ne osjeća loše pobrinuo se Brock Purdy koji je uprkos 213 bačenih jardi imao čak tri Interceptiona bez ijednog Touchdowna. Iako je i on, kao i Mahomes, trčanjem postigao Touchdown, tačnije Purdy je postigao tako dva Touchdowna, otakmica će ostati zabilježna kao jedna od lošijih predstava ova dva QBa u međusobnim susretima.

U ostalim utakmicama zabilježeni su sljedeći rezultati: Broncos 33 - 10 Saints; Patriots 16 - 32 Jaguars; Bengals 21 - 14 Browns; Titans 10 - 34 Bills; Dolphins 10 - 16 Colts; Eagles 28 - 3 Giants; Panthers 7 - 40 Commanders; Raiders 15 - 20 Rams; Jets 15 - 37 Steelers.

Večeras se igraju još dvije utakmice Ravensi i Buccaneersi a nakon njih igraju Chargersi i Cardinalsi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije