Ostali sportovi

Lamar Jackson MVP sezone po drugi put u karijeri

Lamar Jackson MVP sezone po drugi put u karijeri
Foto: Tanjug/AP | Lamar Jackson MVP sezone po drugi put u karijeri

Dok odbrojavamo sitno do Super Bowla LVIII koji će se odigrati u Las Vegasu 11.2. između Kansas City Chiefsa i San Francisco 49ersa, održana je svečana manifestacija dodjele nagrada i priznanja NFL Honors.

Na ovoj manifestaciji proglašeni su najbolji igrači i treneru i svim kategorijama.

Najznačajnija titula je, svakako, MVP sezone. Ova prestižna nagrada pripala je Lamaru Jacksonu, QBu Baltimore Ravensa. On je ovu titulu osvojio drugi put (prvi put u sezoni 2019.) i tako ušao u jako uski i probrani krug igrača koji su ovo prestižno priznanje osvajali dva puta, a sa samo 27 godina postao je drugi najmlađi igrač u istoriji NFL-a koji je dva puta osvajao ovo priznanje. Ovo je svakako utjeha zbog izostanka nastupa u Super Bowlu.

Ofanzivni igrač godine je Christian McCaffery iz 49ersa koji je imao fenomenalnu sezonu, koju bi mogao da kruniše i pobjedom u Super Bowlu za vikend.

Joe Flaco bivši qb Baltimorea, a sada igrač Cliveland Brownsa osvojio je nagradu Comeback igrač godine jer se nakon dugog neigranja ovaj igrač u 39. godini vratio kao četvrta opcija na poziciji qb-a zbog brojnih povreda u Brownsima i ubrzo postao startni qb i svoj tim odveo u Playoff.

Veče je za Brownse bila svečana jer su pored ove nagrade osvojili i nagradu Odbrambenog igrača godine koja je otišla njihovom Myles Garrett-u, Kevin Stefanski trener Brownsa je osvojio prestižnu nagradu trenera godine, dok je njihov defanzivni koordinator Jim Schwartz osvojio nagradu pomoćnog trenera godine.

Cameron Heyward iz Steelersa je dobio prestižnu nagradu Walter Payton čovjek godine, za nesebični doprinos humanitarnom radu i zajednici.

Rookkie igrači godine su, očekivano, C.J. Stroud kao ofanzivni rookie godine i Will Anderson Jr. kao defanzivni rookie igrač godine, obojica iz Houston Texansa, što potvrđuje sjajno odrađen prošlogodišnji draft ovog tima.

Sada nam za ovu sezonu ostaje još šlag na tortu i Super Bowl, kao najgledaniji sportski događaj na svijetu. Ovogodišnji šou na poluvremenu biće rezervisan za pop zvijezdu Ushera, ali će veliku pažnju da privuče Taylor Swift na tribinama koja će navijati za svog partnera u dresu Chiefsa. Očekuje nas veliki spektakl i neizvjesna utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije