Ostali sportovi

Kozara domaćin druge po redu ''Hero`s Run OCR'' trke

Kozara domaćin druge po redu ''Hero`s Run OCR'' trke
Foto: Ustupljena fotografija | Kozara domaćin druge po redu ''Hero`s Run OCR'' trke

Hero’s Run OCR je trka sa preprekama koja je nedavno ušla u svet sporta, ali već pokazuje znake značajnog rasta i razvoja. Ova uzbudljiva disciplina, koja se ove godine održava po drugi put, provodi se u organizaciji Udruženja građana ''Sportski život''.

Postoji velika nada svih onih koji su zaduženi za ovu manifestaciju da će Hero’s Run OCR prerasti u stalnu i prepoznatljivu tradiciju, koja će privući i inspirisati takmičare i gledaoce širom svijeta.

U prvoj godini održavanja ''Hero’s Run OCR'', trka je održana u Nacionalnom parku ''Sutjeska'', pružajući takmičarima nezaboravno iskustvo u prelijepom prirodnom okruženju. Ove godine, domaćin će biti Nacionalni park ''Kozara''.

''Koncept trke će biti takav da će učesnici u zavisnosti od fizičke spremnosti moći birati jednu od dvije dužine. Tako će oni manje spremni moći trčati dionicu dužine oko 5 km sa oko 20 prepreka. Za one najupornije i najspremnije pripremili smo pravi spektakl, dionicu dužine 12 km sa oko 35 prepreka'', rekli su iz Udruženja.

Foto: Ustupljena fotografija
Foto: Ustupljena fotografija

Pa su dodali.

''Što se prepreka tiče, lokalitet nam nudi mnoge prirodne prepreke, ali da bismo trku učinili još zanimljivijom biće i veliki broj vještačkih prepreka. Tako će učesnici morati savladati prepreke poput, skok u blato, nošenje tereta, trčanje uz stepenice, marinci, hodanje po gumama i mnoge druge''.

Pored trke za odrasle, programski sadržaj ovog događaja ogleda se i u trkama za djecu.

Naime, djeca su podjeljena u četiri uzrasne kategorije muška i ženska konkurencija i njihova dužina staze je 800 m. Učešće u dječijoj trci je besplatno.

Osnovni cilj ove trke, ali i cjelokupne organizacije jeste promocija sportskog načina života, te isticanje prirodnih ljepota Republike Srpske.

Link za prijave je na instagram profilu ''Hero's run'', dok se prijave u okviru trke za djecu vrše na licu mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije