Ostali sportovi

Konačno poslat SMS "Lions-i su pobijedili u Playoffu"

Konačno poslat SMS "Lions-i su pobijedili u Playoffu"
Foto: Tanjug/AP | Konačno poslat SMS "Lions-i su pobijedili u Playoffu"

U prvoj utakmici Playoff-a Dallas Cowboys-i su ponovo svojim navijačima priredili neprijatnost i veliko razočarenje porazom od Green Bay Packers-a rezultatom 48-32.

Zanimljivo je da je poraz došao na njihovom terenu na kome ove godine imaju osam pobjeda bez poraza, nakon regularne sezone u kojoj su statistički Cowboys-i bili jedna od najboljih ekipa u NFL-u, a njihov quarterback Dak Prescott je u trci za MVP regularnog dijela sezone. 

Sa druge strane Packersi su potpuno podmladili tim ove sezone i sezonu očekivano počeli loše. Međutim, u drugom dijelu sezone njihov QB Jordan Love se razigrao i drugim najboljim passer ratingom nakon 12. kola odveo svoju ekipu u Playoff.

Packersi su najmlađa ekipa u Playoffu u posljednjuh 50 godina sa prosjekom starosti igrača od nepunih 25 godina. Rezultat je bio i lošiji, ali su u posljednjoj četvrtini Packersi odmarali ključne igrače i odlučili da ne ponižavaju protivnika. Jordan Love je zabilježio 16 kompletiranih od 21 bačenog dodavanja, 3 TD dodavanja i ukupno 272 bačenih jardi što mu je osiguralo savršen passer rating. Pored njega, zvijezda večeri je bio Aaron Jones sa tri istrčana TD i ukupno 118 jardi. Da pomenemo i da je Dak Prescott imao 2 presječene lopte i čak 60 bačenih dodavanja uz 41 kompletirano.

Još jedna zanimljivost sa ove utakmice je ta da su Packers-i izjednačili timski rekord po broju postignutih poena u Playoffu, dok su Cowboysi oborili neslavan rekord svoje franšize po broju primljenih poena u Playoffu. U sljedećoj rundi Packersi kao najslabije rangirani idu u goste prvaku NFC-a San Francisco 49ers-ima.

U drugoj utakmici između Detroit Lions-a i Los Angeles Ramsa očekivano gledali smo uzbudljivu utakmicu do samog kraja. Međutim, na kraju su slavili Detroit Lions-i 24-23.

Ovo je Lionsima prva Playoff pobjeda nakon 32 godine. Zanimljivo je da od pojave mobilnih telefona oni nisu pobijedili u Playoffu tako da je odmah počela da kruži šala da je noćas poslata prva SMS poruka sa sadržajem da su Lionsi pobijedili u utakmici Playoff-a.

U pobjedi Lions-a su se istakli QB Jared Goff sa 27 bačenih i 22 kompletirana dodavanja i jednim TD dodavanjem uz 277 bačenih jardi. Istaknut je bio i David Montgomery sa 57 istrčanih jardi i 1 TD trčanjem.

U ekipi Rams-a QB Matthew Stafford je imao dobru utakmicu sa 2 bačena TD i ukupno 367 jardi, ali ni to nije bilo dovoljno. Rookie hvatač Puka Nacua je još jednom oduševio sve svojom partijom, uhvatio je 9 lopti za 181 jardu, što je najviše za jednog rookie-a u Playoffu, i jedan TD.

U idućoj rundi Lions-i očekuju pobjednika večerašnje utakmice između Philadelphia Eagels i Tampa Bay Buccaneers. U drugoj utakmici večeras, koja je trebalo da se odigra sinoć. ali je zbog nevjerovatnih padavina i snijegom zavejanog stadiona i putne infrastrukture pomjerena za večeras, je utakmica AFC-a između Buffalo Bills-a i Pittsburgh Steelers-a, koja se igra u 10:30 po našem vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije