Ostali sportovi

Isplivale fotografije iz djetinjstva sporne bokserke: Evo kako su je oblačili (FOTO)

Isplivale fotografije iz djetinjstva sporne bokserke: Evo kako su je oblačili (FOTO)
Foto: Tanjug/AP | Isplivale fotografije iz djetinjstva sporne bokserke: Evo kako su je oblačili (FOTO)

Olimpijska ženska bokserka Iman Helif, koja je izazvala međunarodnu raspravu u vezi sa njenim polom tako što je pobijedila svoju protivnicu za 46 sekundi, govorila je o svojoj "hrabrosti" u prevazilaženju životnih nedaća kako bi došla do vrha ovog sporta.

Kontroverzna sportistkinja je ispričala kako je od prodaje hljeba na ulicama svog alžirskog sela postala sportski heroj ili heriona– nakon što ju je trener okrenuo sportu zbog njenih "fizičkih kvaliteta".

Ali čak i tada, suočila se sa predrasudama jer su njena konzervativna porodica i zajednica gledali na taj sport kao "samo za muškarce", prenosi "Dejli Mejl".

Screenshot/x.com
Screenshot/x.com

Ova dvadesetpetogodišnjakinja, jedna je od dvije sportistkinje koje su izbačene sa prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva u Nju Delhiju nakon što nisu ispunile kriterijume podobnosti polova.

Na navodnim fotografijama koje su isplivale na društvenim mrežama, nalazi se Helifova kao mala djevojčica. Alžirka je takođe ispričala kako je bila inspirisana da se bavi boksom zbog "fizičkih kvaliteta" koje je njen trener u školi video u njoj, prenosi Kurir.

Screenshot/x.com
Screenshot/x.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije