Ostali sportovi

Igor Kolaković više nije selektor odbojkaša Srbije

Igor Kolaković više nije selektor odbojkaša Srbije
Foto: Facebook/Odbojkaški savez Srbije | Igor Kolaković više nije selektor odbojkaša Srbije

Šuškalo se već duže vrijeme, nagoveštavali su oproštaj igrači u pojedinim intervjuima, a sada je i zvanično. Igor Kolaković više nije selektor Srbije.

Odbojkaški savez se oglasio saopštenjem i tako potvrdio da iskusni stručnjak odlazi sa klupe po završetku olimpijskog ciklusa. Njemu je ugovor istekao i saradnja neće biti produžena.

I u muškoj i u ženskoj selekciji mora u narednom periodu da se pronađe adekvatno rješenje, jer su poslije Pariza obe užarene klupe slobodne.

Predsjedništvo Odbojkaškog saveza Srbije održalo je sastanak, kojim je predsjedavao Đula Mešter, predsjednik OSS. Na sastanku je razgovarano o rezultatima i učinku seniorskih reprezentacija Srbije.

Kolaković je kao prvi trener seniora Srbije, u svom drugom mandatu, poslije 12 godina izborio plasman na Olimpijske igre i tako ostvario zadati cilj. Po završetku turnira u Parizu i isteku ugovora, Kolaković je izrazio želju da se oprosti od nacionalnog tima smatrajući da poslije olimpijskog ciklusa neko sa novim idejama i novom energijom treba da nastavi da radi kao prvi trener reprezentacije.

Predsjedništvo OSS se saglasilo i izrazilo zahvalnost Igoru Kolakoviću na svemu što je uradio tokom trogodišnjeg mandata na mjestu prvog trenera muške seniorske reprezentacije Srbije.

Obavljen je razgovor i sa Đovanijem Gvidetijem, prvim trenerom ženske seniorske reprezentacije Srbije, kojem je takodje istekao ugovor sa Odbojkaškim savezom Srbije i dogovoreno je da se saradanja ne nastavi.

(Meridian sport)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije