Ostali sportovi

Hrvati biciklima nakon 2.200 km stigli u Pariz

Hrvati biciklima nakon 2.200 km stigli u Pariz
Foto: HOO | Hrvati biciklima nakon 2.200 km stigli u Pariz

U mnoštvu turista ispred pariške Trijumfalne kapije kao posebna atrakcija uočljiva je bila i grupa biciklista s bijelo-crvenim kockicama.

Devetorica Hrvata, Zagrepčani iz Biciklističkog kluba Pedalinac koji su 10. jula krenuli iz Zagreba, ispred KC „Dražen Petrović“ na 2.200 kilometara dalek put do Pariza, stigli su na krajnje odredište. Samo i isključivo u slavu olimpizma.

Ivan Rogić, Marin Bašić, Ivica Kamenarić, Robert Mesarić, Tomislav Barbić, Marko Mitić, Mladen Gaćeša i mali Jakov Barbić (sin Tomislavov) koji je imao ipak ličnu pogodnost. Jakov, naime, nije pedalirao, već ga je otac vozio u posebno dizajniranoj prikolici na biciklu.

Putovali su preko Austrije, južne Njemačke, do Pariza. Deveti je član Aleksandr Vejts, Ukrajinac koji se s ovim društvom udružio u Njemačkoj.

Ova ekipica inače tradicionalno "pohodi" olimpijske igre na dva točka. Bili su biciklima u Pekingu 2008., Londonu 2012., na ZOI-ju u Sočiju 2014., a zanimljivo da su sve već bili dogovorili i uglavili čak i za Tokio 2020., ali virus korone zaustavio je tada cijeli svijet, pa tako i ovu družinu.

Članovi BK Pedalinac, vesela zagrebačka biciklistička družina, osim hrvatskog znakovlja - majica, kapa, zastava - ima i dodatne majice. Na njima su ubrzo osvanuli dresovi Dražena Petrovića - i to Šibenkin u kojem je karijera "košarkaškog Mozarta" i počela, pa onda onaj Cibonin, u kojem je Dražen zabljesnuo na evropskom nivou, te najdraži dres - onaj kapitenski hrvatske košarkaške reprezentacije. Kako je pojasnio Mladen Gaćeša, sve to posljedica je njegova prijateljstva s legendarnim Draženom Petrovićem, koji je za zagrebačkih dana i stanovao u istoj zgradi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije