Ostali sportovi

Evo ko je nova hrvatska junakinja Lena Stojković

Evo ko je nova hrvatska junakinja Lena Stojković
Foto: Tanjug/AP | Evo ko je nova hrvatska junakinja Lena Stojković

Lena Stojković donijela je hrvatskoj šestu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Ona je svladala Turkinju Dincel Kavurat 2-0 i tako ispisala još jednu stranicu istorije hrvatskog taekwondoa.

Ovo je šesta medalja za taj borilački sport na Olimpijskim igrama. Martina Zubčić i Sandra Šarić osvojile su bronzu u Pekingu, Lucija Zaninović bronzu u Londonu, Matea Jelić zlato u Tokiju, a Toni Kanaet bronzu. Po šest medalja Hrvatska ima još u atletici i tenisu.

Lena je bila prvakinja svijeta u Gvadalahari 2022. i Bakuu 2023., prvakinja Evrope u Sofiji 2021., Mančesteru 2022. i Beogradu 2024., zlatna na Evropskim igrama 2023., a kao juniorka bronzana na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu 2018. i na Svjetskom prvenstvu 2018. u Hamametu.

Lovila je Stojković šesto odličje za Hrvatsku na Igrama nakon strijelca Mirana Maričića, veslačke braće Sinković, džudistkinje Barbare Matić, teniserke Donne Vekić i bacačice diska Sandre Elkasević. Do nje je uspjela i doći te se u Hrvatsku vraća s medaljom oko vrata.

Stojković dolazi iz splitskog Marjana kluba koji je Hrvatskoj donio pregršt medalja uključujući olimpijske medalje Lucije Zaninović, Tonija Kaneta i Matee Jelić.

Treba naglasiti da je medalju osvojila u kategoriji do 49 kilograma, a onda je prvakinja do 46 kilograma. “Imali smo u kvartu dvoranu Taekwondo kluba Marjan i ja sam trčala za bratom pa sam tako dotrčala u u taj klub. Imala sam tada samo četiri godine i ostala sam u ovom sportu do današnjeg dana” rekla je o svojim počecima.

 “Osim što je prilično motorična odnosno okretna, Lena je uvijek imala veliki radni elan. Znam ju od vrtićke dobi i ona je od tada posvećena tekvondou. Kada nekoga znaš od malena za njega se vežeš kao za vlastito dijete. Zahvaljujući toj upornosti uvijek je bila jako dobro tjelesno pripremljena. S takvim njenim radnim navikama svaki trening je uživancija i nadam se da će to potrajati što duže. Ide do krajnjih granica” rekao je njen trener koji sada zajedno s njom može slaviti novi veliki uspjeh, prenosi Dnevno.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije