Ostali sportovi

Dominacija Chiefsa u Playoffu se nastavlja

Dominacija Chiefsa u Playoffu se nastavlja
Foto: Tanjug/AP | Dominacija Chiefsa u Playoffu se nastavlja

Nakon utakmica u nedjelju na ponedjeljak poznati su parovi konferencijskih finala. U AFC-u Baltimore Ravensi će dočekati Kansas City Chiefse koji su u uzbudljivoj utakmici punoj preokreta savladali Buffalo Billse sa 27-24.

Utakmica je počela sporo, kako je i dolikovalo niskoj temperaturi na kojoj se igralo, ekipe su polako dostizale radnu temperaturu, pa je prva četvrtina završena rezultatom 3-3. U drugoj četvrtini domaći Billsi su otvorili touchdownom koji je trčanjem postigao QB Josh Allen, da bi im Chiefsi uzvratili field goalom. Nakon jednog neuspješnog drivea Billsa i Chiefsi postižu TD dodavanjem Mahomesa za Kelcea. Billsi odmah u idućem napadu uzvraćaju opet preko Allena i postižu TD i na poluvrijeme odlaze sa prednošću 17-13. Kako je prekinuto prvo poluvrijeme, tako je nastavilo drugo. Chiefsi su odmah otvorili sa touchdownom i to opet kombinacija Mahomes-Kelce. Billsi uzvraćaju istom mjerom, ovaj put Allen dodaje za Shakira i bilježi TD pas. U četvrtoj četvrtini Chiefsi postižu TD trčanjem preko brzonogog Pachecoa i ponovo preuzimaju vodstvo. Pred sam kraj meča Billsi su imali field goal za produžetke ali sa 44 jardi bio je neprecizan Bass.

Tako je ovo Chiefsima šesti uzastopni nastup u AFC finalu. Zanimljivo je naglasiti da je sa ova dva TD dodavanja Mahomesa za Kelcea ovaj tandem postao najefikasniji tandem QB i hvatač u NFLu u utakmicama nakon regularne sezone sa 16 TDa, prestigavši tako čuveni tandem Brady-Gronkowski koji imaju 15 TDa.

Utakmicu je ponovo obilježila svečana loža Chiefsa, ali ovaj put glavni krivac nije bila Taylor Swift, nego Jason Kelce, Travisov brat i upravo penzionisani igrač Philadelphia Eagelsa, koji je po izrazito hladnom vremenu brata bodrio bez majice, ulazeći u publiku, slikajući se sa domaćim navijačima, a čak je jednu djevojčicu odnio u ložu da upozna Taylor Swift.

U drugoj utakmici u Detroitu domaći Lionsi su, bodreni sa tribina od domaćeg momka i velikog navijača Eminema, savladali neugodne Tampa Bay Buccaneerse sa 31-23 i tako se plasirali u predugo čekano NFC finale, gdje ih čekaju San Francisco 49Ersi.

Utakmica je bila izuzetno napeta i dinamična, o čemu svjedoči i podatak da su prve tri četvrtine završile neriješeno. Buccaneersi su imali u tom periodu jednu presječenu loptu i jedan promašen field goal, dok Lionsi nisu imali nijednu izgubljenu lopte i drivove su završavali poenima ili puntom. U posljednjoj četvrtini Lionsi su povezali dva uzastopna TD, prvo preko Gibbsa koji je istrčao 31 jardu, a zatim Goff pasom nalazi St. Browna. Nakon ovoga Buccaneersi se vraćaju rezultatski u igru brzim TD za svega 1:45 su prešli 75 jardi i kunisali to konekcijom Mayfield i Evans za 16 jardi. Istina pretvaranje za dva poena je bilo neuspješno, tako da je razlika ostala 8 poena, ali još uvijek dostižna. Naročito kada je već sljedeći napad Lionsa završio puntom. Međutim u trci sa vremenom Buccaneersi prave još jednu grešku i pas Mayfielda je presječen, nakon čega Lionsi utakmicu privode kraju.

Mayfield je dobru utakmicu sa 349 bačenih jardi i tri bačena TD pokvario sa 2 presječena dodavanja. Sjajnu partiju u Buccaneersima je zabilježio i Mike Evans sa 147 ugvaćenih jardi i jednim TD hvatanjem.

U pobjedničkoj ekipi sjajnu partiju pružio je Jared Goff sa 287 bačenih jardi i dva TD pasa, bez izgubljene lopte i sa omjerom30 kompletiranih od 43 bačena dodavanja. Istaknutu partiju imali su i Jahmyr Gibbs sa 74 pretrčane jarde i jednim TD, te Amon-Ra St. Brown sa 77 uhvaćenih jardi i jednim TD hvatanjem.

Konferencijska finala na programu su u nedjelju na ponedjeljak i očekuju nas uzbudljive utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije