Ostali sportovi

Bokseri Slavije postali novi šampioni Srbije

Bokseri Slavije postali novi šampioni Srbije
Foto: N.N. | Bokseri Slavija postali novi šampioni Srbije

BANJALUKA - Bokseri Slavije iz Banjaluke postali su večeras prvaci Srbije, nakon pobjede nad beogradskim "Radničkim" sa 10:4 u velikom finalu Bokserske lige Srbije.

Finale bokserskih klubova "Slavija" iz Banjaluke i "Radnički" iz Beograda održano je u dvorani "Centar". Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je finalistima, a pobjednicima uručio pobjednički pehar. Medalje pobjednicima uručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Na otvaranju finala Bokserske lige Srbije Dodik je poželio da ovo bude pravo sportsko takmičenje i da se "Slavija" okiti titulom prvaka Srbije. Dodik je ovom prilikom dobio i plaketu u znak zahvalnosti za podršku, prenosi srna.

"Glas Srpske" prenosi da su najbolji meč večeri su odboksovali Leo Cvitanović i Sandro Poletan, koji su oduševili publiku. Banjalučanin koji je branio boje Radničkog je sjajno boksovao i na kraju su odlučivale nijanse pa je Cvijanović slavio podijeljenom odlukom sudija. Duel je bio sjajan, sijevali su odlični udarci i gledaoci su mogli samo da uživaju. 

Rezultati po kategorijama 57 kilograma: Mihajlo Đekić - Branislav Marković 2:0( jednoglasna odluka sudija), 63.5 kg Alen Rahimić - Stefan Pilipović 2:0(podjeljena odluka sudija), 67. kg Aljaž Šircelj - Filip Džida 0:2(podijeljena odluka sudija) 71. kg Nejc Petrič - Igor Rogić 2:0 (povreda Rogića), 75.kg Gal Šepic - Dario Tomić (bez borbe) 2:0, 80. kg Leo Cvitanović - Sandro Poletan 2:0(podijeljena odluka sudija), preko 92 kg Aljaž Ban - Lazar Lazaraveć 0:2(prekid sudija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije