Ostali sportovi

Biciklistička elita stiže u Sarajevo

Biciklistička elita stiže u Sarajevo
Biciklistička elita stiže u Sarajevo

Naredne godine 22. juna Sarajevo bi trebalo da bude domaćin trke "Sarajevo Grand Prix 2014" na kojoj će nastupiti 200 najboljih svjetskih biciklista iz 40 zemalja. Ova trka će biti održana povodom obilježavanja 100. godišnjice od početka Prvog svjetskog rada, a pod pokroviteljstvom "Tur de Fransa".

Tim povodom su jučerašnjoj prezentaciji trke prisustvovali Kristijan Prudom, generalni direktor "Tur de Fransa", zatim Rolan Žil, ambasador Francuske u BiH, Ivo Komšić, gradonačelnik Sarajeva, i domaćin Zlatko Berbić, predsjednik Biciklističkog saveza BiH.

"Ove godine 'Tur de Frans' proslavlja 100 godina od svog nastanka, a riječ je o jednoj od najvećih biciklističkih trka u svijetu. Činjenica da se ova trka gleda u 188 zemalja dovoljno govori o njenom ugledu. Velika mi je čast objaviti da će 'Tur de Frans' i direktor Prudom biti partneri našoj trci. Tako će 22. juna 2014. Sarajevo biti svjetski grad biciklizma. Nastupiće 200 najboljih biciklista iz 540 zemalja, a pozvaćemo i sve zaljubljenike u ovaj sport iz regije i cijele BiH", rekao je Berbić.

Preko tri milijarde gledalaca "Tur de Fransa", koji će biti održan od 5. do 27. jula naredne godine, imaće priliku da se kroz kadrove upoznaju sa sarajevskom trkom i ljepotama BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije