Ostali sportovi

Banjaluku čeka MMA spektakl

Banjaluku čeka MMA spektakl
Foto: Velibor Tripić | Banjaluku čeka MMA spektakl

Najbolja MMA promocija u jugoistočnoj Evropi stiže u Banjaluku, a ''Fight night championship'' na rasporedu je u subotu, 13. jula u sportskoj dvorani ''Borik''.

Nema sumnje da će najveća atrakcija biti nastup Marka The Skull Crashera Bojkovića.

Nakon što je početkom šestog mjeseca pred domaćom publikom u Beogradu na ''FNC 17'' priredbi za 12 sekundi najbržim nokautom u istoriji ove organizacije završio Brazilca Hulija Pereiru, vrijeme je za najveći i veoma poseban izazov u njegovoj karijeri.


Bonus video:


Borac iz beogradskog Ahileja stiže po sedmu profesionalnu pobjedu u nizu, a grad na Vrbasu neće ostati uskraćen spektakla.

Njegov protivnik biće Brazilac Arlen Benks Ribeiro. Riječ je o 33-godišnjaku koji ima po pobjedu i poraz boreći se u okviru FNC - a. Posljednji meč Ribeirov meč okončan je neriješenim ishodom prošlog decembra pod okriljem bahreinske promocije Brejv protiv zemljaka Jabne N’Čale.

Nema sumnje da će Benks biti najteži ispit u dosadašnjoj karijeri Marka Bojkovića pa zato ovaj duel ima epitet borbe večeri.

''Dugo već dobijam poruke iz Banjaluke i kada sam čuo da će biti 'FNC' u Banjaluci odmah sam odlučio da se borim iako je prošlo samo mesec dana od mog poslednjeg meča. Ja obično pravim 6-7 meseci pauze između mečeva, ali ovo nisam mogao da propustim'', započeo je Bojković.

Potom je pričao i o Banjaluci.

''Sve je onako kako sam očekivao. Banjaluka je prelepa, ljudi su predobri. Moja sva očekivanja su ispunjena'', rekao je najveći srpski talenat kada je u pitanju MMA.

Otvorenom treningu i predstavljanju FNC – a prisustvovao je i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke koji je, kako kaže, veliki obožavalac borilačkih sportova.

Foto: Velibor Tripić
Foto: Velibor Tripić

''Mi kao Grad smo morali stvorimo određene uslove da bi neko odlučio da jednu takvu organizaciju kao što je 'FNC' koja je jedna od najboljih u Evropi baš dovede u Banjaluku'', kazao je Stanivuković osvrnuvši se na nedavni uspjeh Bokserskog kluba Slavija i to naveo kao jedan od razloga što je ovakva manifestacija izabrala baš grad na Vrbasu.

Banjaluka trenutno odiše brojnim dešavanjima iz raznih kako kulturnih tako i sportskih sfera.

''Grad Banjaluke je prepun turista. Svaki dan neki festival, svaki dan neki događaj iz oblasti sporta, kulture te razne turističke manifestacije'', naglasio je Stanivuković.

Zajedničkim snagama ''Hektor fight night'' i FNC su u četvrtak u centru Banjaluke pripremili otvoreni trening i omogućili svima da bliže upoznaju ovaj sport, ali i da razgovaraju sa nekim od zvijezda ovih velikih sportskih događaja koji će obilježiti Banjaluku.

''Nešto ovako se po prvi put dešava u Banjaluci. Uspjeli smo da oragnizujemo da na istom mjestu bude otvoreni trening i 'Media day'. Riječ je o dva ozbiljna projekta koje Banjaluka nije imala priliku da vidi. Prvo nas 13. juna  očekuje 'Fnc', a potom tradicionalno 6. septembra 'HFN''', rekao je Predrag Stanković, organizatora ove cijele sportske manifestacije kao i osnivač i vlasnik ''Hektor Team'' iz Laktaša.

Stanković najavljuje još veće stvari.

''Od nas uvijek možete da očekujete najbolje. Forgi i ja se znamo dugo, imamo veliko iskustvo u sportu i znamo kako da radimo. Naredne godine očekujte festival borilačkog sporta što opet znači da ćemo podići ljestvicu na viši nivo'', zaključio je on.

Ovo je četvrti put da najjača domaća organizacija po pitanju MMA odlazi u Bosnu i Hercegovinu, a do sada su obišli Ljubuški, Sarajevo i Bugojno, a Banjaluka je sljedeća destinacija.

Foto: Velibor Tripić
Foto: Velibor Tripić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije