Košarka

Zvezda na vrhu a Partizan na dnu: Šta tek čeka "vječite" u Evroligi?

Zvezda na vrhu a Partizan na dnu: Šta tek čeka "vječite" u Evroligi?
Foto: Euroleague | Zvezda na vrhu a Partizan na dnu: Šta tek čeka "vječite"?

Tek je počela Evroliga, ali tabela poslije prva nekompletnog drugog kola izgleda vrlo zanimljivo, bar iz ugla "vječitih" beogradskih rivala Crvene zvezde i Partizana. Četiri tima imaju maksimalan učinak poslije dvije runde, a na diobi prvog mjesta je i Crvena zvezda.

Uz "crveno-bijele", sjajan start imaju još aktuelni šampion Evrope Panatinaikos, Monako i Fenerbahče.

Ovo je najbolje otvaranje sezone u istoriji Zvezde u Evroligi, koje je izazvalo ogroman porast ambicija među navijačima. Posebno što su pobjede nad Parizom i Baskonijom izvojevane bez lidera ovog tima Miloša Teodosića.

A koliko je zreo ovaj tim za velike domete saznaćemo već do kraja oktobra. Pred "crveno-bijelim"a je "paklen" raspored do kraja mjeseca jer ih očekuju duelu sa Fenerbahčeom, Barselonom, Realom i Žalgiristom, i to u Litvaniji.

U međuvremenu Zvezdi neće biti ništa lakše u ABA ligi gdje je pod pritiskom rezultata nakon startna dva poraza. Nakon Igokee predstojećeg vikenda, čekaju je gostovanja Budućnosti i Zadru.

S druge strane, Partizan dijeli dno tabele sa Virtusom sa po dva poraza u prve dvije nedjelje takmičenja.

Nije prijatno "crno-bijelima" kada vide tabelu, to je sigurno, ali svakako ih tješi činjenica da je Partizan imao dva izuzetno teška gostovanja Baskoniji i Real Madridu na kojima je bio konkurentan do samog kraja.

 FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

"Grobare" raduju kvalitet i strast koju vide kod ključnih ljetošnjih pojačanja, što se retko primjećivalo u prošlosezonskoj ekipi. Problem za Partizan je što ga do kraja tekućeg mjeseca ne očekuje ništa lakši ritam u EL.

Međutim, mahom će igrati kod kuće pa će već dobro poznati "pakao Arene" biti veliki adut Obradovićeve čete.

Imperativ pobjede će biti već u narednom kolu protiv Bajerna, na evroligaškoj premijeri pred svojim navijačima.

Poslije toga "crno-bijeli" gostuju Makabiju, takođe u Beogradu, a onda će još dva puta u nizu igrati u Areni – sa Virtusom i jednim od lidera takmičenja Monakom.

U međuvremen, Partizan će svakako željeti da zadrži pobjednički ritam i u ABA, gdej ga čekaju dueli sa Studentskim centrom u Podgorici, potom u Zadru i pred "kneževe" relativno lakši posao sa Krkom u Beogradu.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije