Košarka

Zvezda i Petrušev – ipak se dešava?

Zvezda i Petrušev – ipak se dešava?
Foto: Facebook/Olympiacos B.C. | Zvezda i Petrušev – ipak se dešava?

Jedna od posljednjih izjava Nebojše Čovića pred selidbu u Sazonovu 83 glasila je da Filip Petrušev nije više tema u Crvenoj zvezdi.

To je bilo razumljivo iz ugla da je ekipi bio potreban mir pred prve takmičarske utakmice u sezoni, ali prema saznanjima Sport Kluba interesovanje ''crevno-bijelih'', kontakti sa menadžerom Miškom Ražnatovićem i razgovori s vlasnicima Olimpijakosa nisu prestali do današnjeg dana.

I, ovog četvrtka nam je potvrđeno iz izvora upućenih u događaje u Olimpijakosu da su dva kluba postigla dogovor i da bi Petrušev (24, 211), ako ne bude neočekivanih obrta, uskoro trebalo da zaduži dres beogradskih ''crveno-bijelih'' koji je sa uspjehom nosio u sezoni 2022/23.

Ovu informaciju u četvrtak objavio je i portal ''Sportske.net''.

Do pomaka je došlo nakon što je i Petruševu postalo jasno da će mu minutaža i uloga u timu trenera Jorgosa Barcokasa biti svedene na epizodne, tako da je i kod reprezentativca Srbije volja da se vrati u Beograd danas jača nego prije mjesec ili dva.

Problem nije jednostavan, jer Crvena zvezda mora prvo da ''otvori prostor'' za ''vanredno'' pojačanje u trenutku kada pod ugovorom ima 16 igrača.

Nezvanično, radi se na pronalaženju angažmana za Uroša Plavšića, koji se u prvih šest utakmica u sezoni 2024/25 nije nametnuo kod trenera Joanisa Sferopulosa. Postoji mogućnost da centar Crvene zvezde ode na pozajmicu.

Pominje se Bešiktaš trenera Dušana Alimpijevića, ali to je samo jedna od mogućnosti i nije ''gotova stvar''.

Iz ugla sportskog menadžmenta Crvene zvezde, znajući da je iz Pireja poslato ''zeleno svetlo'' kada je u pitanju Petrušev, jasno se nameću i naredni koraci kada su u pitanju igrači iz drugog plana u takmičarskom pogonu.

(Sport klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije