Košarka

Zvezda čeka sedam godina na trijumf: Barsa u "grotlu" Arene

Zvezda čeka sedam godina na trijumf: Barsa u "grotlu" Arene
Foto: KK Crvena zvezda | Zvezda čeka sedam godina na trijumf: Barsa u "grotlu" Arene

Košarkaši, ali i navijači Crvene zvezde u nikad većoj euforiji dočekuju večerašnji duel 4. kola Evrolige protiv Barselone.

Naime, crveno-bijeli ostvarili su najbolji početak u svojoj evroligaškoj istoriji, sa maksimalnim učinkom u prva tri kola. Trenutno su usamljeni na vrhu tabele, jer su jedini tim koji je na skoru 3-0.

Ekipa koju predvodi Janis Sferopulos je pobijedila Pariz, Baskoniju i Fenerbahče i sa velikim samopouzdanjem dočekuju veliku Barselonu (skor 2-1). Nema sumnje da će velikana iz Blaugrane čekati čudesna i posebna atmosfera u Beogradskoj Areni koja je rasprodata u rekordnom roku. Da je pred Zvezdom veliki izazov pokazuje podatak da su crveno-bijeli posljednji put savladali Barselonu davne 2017. godine. Dosad su odigrali 16 evroligaških utakmica, a odnos pobjeda i poraza je daleko na strani Katalonaca koji su slavili u čak 14 navrata i jasno je da će Zvezda nasuprot sebe imati najneugodnijeg rivala kada je Evroliga u pitanju.

Nema sumnje da će srpski šampion učiniti sve da prekine neugodnu tradiciju. Inače, Barsa je uoči dolaska u Beograd u srijedu savladala Monako sa 86:71 i tako stigla do druge pobjde u elitnom takmičenju. Glavni kreator pobjede bio je nekadašnji kapiten Partizana Kevin Panter koji je ubacio 21 poen, a veliku pomoć imao je u Džabari Parkeru (13) i Nikoli Laprovitoli (13).

Veliki okršaj Crvene zvezde i Barselone igra se večeras sa početkom u 20 časova. Istog dana igra se još tri meča četvrtog kola, a sastaju se: Monako – Virtus, Efes – Olimpijakos i Asvel – Baskonija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije