Košarka

Zvaničnici Srpske čestitali košarkašima Srbije: Vi ste naši zlatni "orlovi"

Zvaničnici Srpske čestitali košarkašima Srbije: Vi ste naši zlatni "orlovi"
Foto: Tanjug | Zvaničnici Srpske čestitali košarkašima Srbije: Vi ste naši zlatni "orlovi"

BANJAUKA – Zvaničnici Republike Srpske čestitali su košarkašima Srbije, selektoru Svetislavu Pešiću i stručnom štabu osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, istakao je da su njihova igra, posvećenost i srce koje su ostavili na terenu pravi primjer kako se bori za svoju zemlju.

"Ostvarili ste ogroman uspjeh i brojne navijače iz Republike Srpske, koji su svaku vašu utakmicu pratili s velikim žarom, učinili izuzetno srećnim i ponosnim. U ime građana Republike Srpske i u lično ime, još jednom vam čestitam od srca i želim mnogo sreće i pobjeda u budućnosti, i na terenu i u privatnom životu", napisao je Dodik na društvenoj mreži "Iks", prenosi Srna.

Zahvalio košarkašima na svim lijepim trenucima koje su priredili srpskoj naciji i svim ljubiteljima košarke.

"Vi ste naši zlatni 'orlovi'!", naveo je Dodik.

"Disali ste kao jedan, junački se borili za svoju zemlju i narod i učinili ponosnim sve nas koji smo iskreno i od srca navijali, uživajući u svakoj vašoj utakmici. Još jednom ste pokazali da ste majstori ove igre, a da je Srbija bila i ostala zemlja košarke!", napisala je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović na "Instagramu".

Istakla je da su još jednom pokazali da je Srbija bila i ostala zemlja košarke.

Ona je istakla da su košarkaši za svoju zemlju, za Srbe u Republici Srpskoj, kao i za cijeli srpski narod, šampioni.

"Čestitam vam na ovom veličanstvenom uspjehu!", navela je Cvijanovićeva.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zahvalio se košarkašima na osjećanju ponosa koji su pružili svojim navijačima u Srpskoj.

"Imali smo ogromnu privilegiju da pratimo vaše utakmice i da uživamo u vrhunskim košarkaškim potezima, zalaganju i timskom duhu, koji ste pokazali predstavljajući svoju zemlju na olimpijadi", naveo je Višković u čestitki.

On je istakao da su košarkši Srbije ponovo svojim talentom, umijećem i predanošću pokazali cijelom svijetu da je Srbija zemlja košarke i da zasluženo zauzima prestižno mjesto na svjetskoj sportskoj pozornici.

"Selektoru, košarkašima i cjelokupnom timu želim dobro zdravlje i mnogo uspjeha na predstojećim velikim takmičenjima", naveo je Višković.

I predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je košarkašima Srbije osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Stevandić je na društvenom mreži "Iks" napisao da je košarkaška reprezentacija Njemačke pometena od Srbije u utakmici za treće mjesto.

"Tanki /neki vole i danke/ Dojčland pometen od Srbije. Pometen! Čestitke srpskim šampionima!", naveo je Stevandić.

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, nakon pobjede nad Njemačkom rezultatom 93:83.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije