Košarka

Za razvoj igre pod obručima: Mozzart uz košarkaške klubove širom zemlje

Za razvoj igre pod obručima: Mozzart uz košarkaške klubove širom zemlje
Foto: Ustupljena fotografija | Za razvoj igre pod obručima: Mozzart uz košarkaške klubove širom zemlje

Širom Bosne i Hercegovine vrijedno se trenira košarka u lokalnim klubovima i osvajaju medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Od pionira do seniora, mnogi sanjaju velike snove u igri pod obručima, a do ostvarenja lakše stižu uz asistenciju kompanije Mozzart.

Donacije su stigle košarkašima i košarkašicama ŽKK VBS Teslić, ŽKK Sloboda Novi Grad, KK Sokolac, OKK Gacko, OKK Igman Istočna Ilidža, KK BHN BC Bugojno, KK Rudar Ugljevik, OKK Koš Bijeljina, KK Brčko Distrikt, OKK Velež Nevesinje, 3x3 Bijeljina.

Mozzart je donacijama obradovao i banjalučke klubove ŽKK Mladi Krajišnik, KK Radivoj Korać, KKI Vrbas, ŽKK Orlovi, KK Rookie, OKK Feniks, KK Basket 2000, KK Real.

U tradicionalnoj Mozzartovoj akciji "Novi dresovi za nove šampione" garniturama nove opreme usrećili su KK Šampion ALF-OM Banja Luka, OKK Rudar 2015 Ugljevik, KK Partizan iz Banjaluke i sa Pala, KK Mladost Kotor Varoš, KK BIG Visoko, KK Lijevče Nova Topola Gradiška, KK Lider Gradiška, KK Ozren Petrovo, KK Una.

Dok su se u brojnim košarkaškim klubovima radovali novim dresovima, majicama, nadmajicama, trenerkama, loptama, torbama, duksevima i drugoj sportskoj opremi, Mozzart ih je podržavao i kroz sponzorstva.

Na dugačku listu klubova koje je Mozzart sponzorisao upisali su se košarkaški klubovi Leotar Trebinje, Jurišnik iz Vlasenice, Hunters iz Prijedora, KK Šamac, banjalučki Zvijezda i Partizan TS, OKK Kozara Gradiška, KK Derventa, OKK Velež Nevesinje, OKK Vitez, KK Turbina Jablanica i mnogi drugi.

Kao vrhunac podrške košarci u našoj zemlji, uslijedilo je i sponzorstvo Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine od strane regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću.

Dok su jedni kroz sponzorstva dobijali sportsku opremu, drugima je stizala novčana pomoć za rad klubova ili za organizaciju košarkaških turnira među kojima i za Memorijalni turnir Mirza Delibašić u Sarajevu, kao i brojne 3x3 turnire.

Podržani su i mnogi košarkaški kampovi, od kojih se posebno izdvajaju Kenan Kamenjaš u Ilijašu, Three Points Jahorina, te Košarkaški kamp Mirza Teletović MT3 u Jablanici koji se ove i prošle godine odigrao na terenu koji je obnovila kompanija Mozzart.

A kako bi svi perspektivni košarkaši i košarkašice imali i kvalitetno mjesto za treninge i takmičenja, kompanija Mozzart obnovila je sportske terene u Banjoj Luci, Doboju, Bijeljini, Jablanici, Mostaru, Bileći. Zahvaljujući Mozzartu, sada osim opreme i novčane podrške, imaju i oaze za igre pod obručima.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije