Košarka

Vukoičić, Gašić ili Jovanović

Vukoičić, Gašić ili Jovanović
Vukoičić, Gašić ili Jovanović

Čelnici Košarkaškog kluba Igokea ubrzano traže trenera nakon što je dosadašnji strateg Dragan Bajić odlučio da potraži izazov u drugoj sredini.

Kako "Nezavisne" saznaju iz izvora bliskih klubu iz Aleksandrovca, kandidati za upražnjeno mjesto na klupi su Vlada Vukoičić, Velimir Gašić i Vlada Jovanović. U narednih nekoliko dana zasjedaće Upravni odbor šampiona BiH i odlučiti kome će ukazati povjerenje.

Vukoičić je trenersku karijeru počeo kao strateg mlađim kategorijama FMP Železnika. Godine 2005. dobio je šansu kao trener prvog tima, a već u prvoj sezoni, 2005/2006, osvojio je titulu u Jadranskoj ligi. Sljedeće sezone sa "panterima" je stigao do polufinala ULEB kupa i osvojio Kup Srbije, ali je smijenjen od strane čelnika kluba početkom 2008. U međuvremenu je vodio Hemofarm, Ostende, sarajevsku Bosnu i Mega Vizuru, a sljedeći veliki izazov imao je u oktobru prošle godine, kada je imenovan za trenera Crvene zvezde. Bilježio je dobre rezultate sa "crveno-bijelim" u regularnom toku ABA lige, osvojio drugo mjesto iza Igokee, ali onda je uslijedio niz slabih partija, pogotovo na početku Superlige Srbije i čelnici kluba s Malog Kalemegdana odlučili su da mu uruče otkaz i ukažu povjerenje Dejanu Radonjiću.

Gašić je trenutno pomoćni trener u Partizanu, a u dosadašnjoj karijeri samostalno je vodio Kikindu, Sloboda Ditu, Vojvodinu, Metalac i Borac Nektar, s kojim je 2000. godine osvojio i titulu šampiona BiH. Ima bronzanu medalju sa Svjetskog prvenstva za igrače do 22 godine u Melburnu 1998. godine kada je vodio reprezentaciju SR Jugoslavije, kao i bronzanu medalju sa Univerzijade u Izmiru 2005. godine. Bio je član stručnog štaba seniorske reprezentacije na Evropskom prvenstvu 2007. u Španiji.

Jovanović je aktuelni selektor U-20 reprezentacije Srbije, a od 2005. do 2010. godine bio je pomoćnik Dušku Vujoševiću u Partizanu. U sezoni 2010/2011. dobio je priliku da samostalno vodi "crno-bijele" nakon što je Vujošević otišao u moskovski CSKA. Kao prvi trener Partizana osvojio je dvije titule prvaka Srbije, jedan šampionski prsten regionalne lige i dva trofeja Kupa Radivoja Koraća. Sa juniorima Srbije 2009. na prvenstvu Evrope u Francuskoj osvojio je zlatnu medalju, dok je 2010. na kontinentalnoj smotri u Litvaniji zauzeo četvrto mjesto. U posljednje vrijeme makedonski mediji pisali su da će Jovanović 99 odsto biti novi trener MZT-a, ali zvanične potvrde zasad nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije