Košarka

Vezenkov: Cilj je vrh

Vezenkov: Cilj je vrh
Foto: Tanjug/AP | Vezenkov: Cilj je vrh

Saša Vezenkov se u četvrtak i zvanično vratio u Olimpijakos. MVP Evrolige iz sezone 2022/23. je samo jednu sezonu proveo u NBA i za njega tamo nije bilo mjesta. Najprije je igrao nedovoljno u Sakramentu dok ga je Toronto pustio iako je bilo najava da bi mogao da bude značajan igrač u timu Darka Rajakovića.

Vezenkov je na vrijeme shvatio da mu je povratak u Evropu najbolja opcija, a u Evropi još kako ima svoj dom. To je Olimpijakos gdje je stekao afirmaciju i gdje je postao najbolji igrač Evrolige. Bugarin će sada ponovo nositi crveno beli dres, imaće unosan dugogodišnji ugovor, a što je najznačajnije imaće veoma važnu misiju.

''Cilj je da dosegnemo vrh. Sa malo priče i mnogo rada. Srećan sam da sam se vratio i da sam sa svima vama. Pridružio sam se starim saigračima i novim igračima'', rekao je Saša Vezenkov u Pireju gdje se obratio navijačima.

On se zahvalio braći Angelopulos koje je naveo kao ključne za svoj povratak u Pirej, ali se zahvalio i navijačima.

''Ovdje smo u sred ljeta po ovoj vrućini, a hvala i onima koji nisu mogli da dođu. Srećan sam i jer ste me podržavali i u NBA'', reako je Vezenkov.

U Kingsiam je Vezenkov igrao na tek 42 meča, igrao je prosječno 12 minuta i bilježio je tek pet poena po meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije