Košarka

U čast Dražena: Ovacije za Željka i Bobija, zvižduci za Divca

U čast Dražena: Ovacije za Željka i Bobija, zvižduci za Divca
Foto: Udruga Dražen Petrović | U čast Dražena: Ovacije za Željka i Bobija, zvižduci za Divca

Memorijalna utakmica u čast Dražena Petrovića u Areni Zagreb okupila je mnoge košarkaške zvijezde, kako one aktivne tako i penzionisane.

Draženu su se došli nakloniti aktualne zvijezde i njegovi nekadašnji saigrači iz reprezentacije Jugoslavije. Srpski mediji ističu da su Željko Obradović i Boban Marjanović izazvali oduševljenje hrvatske publike. Popularne Žocu i Bobija deseci ljubitelja košarke molili su za zajedničku fotografiju, a oni su im svima udovoljavali. Obojica su i prilikom službenog predstavljanja dobili ovacije, kao što je na svim hrvatskim parketima slučaj i kada Obradović gostuje s Partizanom.

Za razliku od njih, legendarni Vlade Divac je prilikom predstavljanja dobio zvižduke dijela publike. Srpski mediji pišu da je Aco Petrović na to ustao sa stolice, došao na teren i od publike tražio da prestane s tim. 

Divca dio hrvatske publike ne simpatizira jer je na Svjetskom prvenstvu 1990. u Argentini, prilikom slavlja igrača i navijača Jugoslavije na parketu zbog osvajanja zlatne medalje, navijaču koji je utrčao u teren s hrvatskom zastavom uzeo zastavu i bacio je. 

Inače, u utakmici u kojoj je rezultat bio u drugom planu Team Dražen, sastavljen od aktivnih zvijezda evropske košarke, savladao je hrvatsku košarkašku reprezentaciju 110:107. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije