Košarka

Svetislav Pešić: Ciljevi su uvek najveći

Svetislav Pešić: Ciljevi su uvek najveći
Foto: OK Srbije | Svetislav Pešić: Ciljevi su uvek najveći

Selektor Svetislav Pešić predvodiće mušku košarkašu reprezentaciju Srbije, koja na Olimpijske igre putuje kao aktuleni vicešampion sveta.

Košarkaši Srbije danas su otputovali u Pariz.

Mušku košarkašku reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama predstavljaće Bogdan Bogdanović, Nikola Jokić, Vasilije Micić, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Aleksa Avrammović, Nikola Milutinov, Dejan Davidovac, Vanja Marinković, Filip Petrušev, Nikola Jović i Uroš Plavšić.

„Ciljevi su uvek najveći. Bio je ovo dug put za nas, prvo je trebalo da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo, a onda i tamo da odigramo dobro, da ne bismo morali da igramo kvalifikacije koje su nedavno i završene. Velika je razlika imeđu priprema za Svetsko prvenstvo i za Olimpijske igre. Košarkaška sezona se završila kao i svake godine, veoma kasno, primer je i Nikola Milutinov, koji je praktično krajem jula završio sezonu u klubu. Većina naših igrača je prošla kroz tešku sezonu, baš zato što su oni uglavnom noseći igrači u svojim klubovima, i od njih se najviše traži i očekuje“, rekao je selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešič.

Muška košarkaška reprezentacija Srbije takmičiće se u grupi C, a protivnici će biti SAD (28. jul), Portoriko (31.jul) i Južni Sudan (3. avgust).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije