Košarka

Sve je spremno za novu sezonu NBA lige

Sve je spremno za novu sezonu NBA lige
Foto: Twitter / Printscreen | Sve je spremno za novu sezonu NBA lige

​Večeras od 01.30 časova poslije ponoći startuje nova sezona najjače košarkaške lige na svijetu!

Utakmicom između Bostona i Njujorka u noći između utorka i srijede počinje 79. sezona košarkaške NBA lige. Meč počinje u 01.30 časova po centralnoevropskom vremenu, dok se u drugoj utakmici ove večeri, od četiri časa, sastaju ekipe Los Anđeles Lejkersa i Minesote.

Titulu brane košarkaši Bostona, koji su prošle sezone u finalnoj seriji pobijedili Dalas 4:1. 

Kao i pethodnih godina, prva zvijezda Denvera je srpski košarkaš Nikola Jokić, dok za Atlantu igra kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović. Nikola Jović je i dalje član Majamija, dok će Vasilije Micić igrati za Šarlot. Još jedan srpski košarkaš je član Atlante, ali će Nikola Đurišić u novoj sezoni igrati za filijalu Atlante, Koledž Park Skajhokse u Razvojnoj ligi. Mladi srpski košarkaš Nikola Topić je član Oklahome, ali se oporavlja od operacije koljena zbog čega će najvjerovatnije propustiti cijelu sezonu. Ekipu Toronta sa klupe će i ove sezone predvoditi srpski stručnjak Darko Rajaković.

I ove sezone se igra NBA kup, koji je na programu od 12. novembra do 17. decembra. 

Finale NBA kupa biće odigrano 17. decembra u Las Vegasu, dok se regularna sezona u NBA ligi završava 13. aprila naredne godine. 

Nakon toga slijedi plej-in turnir, koji će biti odigran od 15. do 18. april, da bi plej-of gledali od 19. aprila. Finalna serija startuje 5. juna 2025. godine. 

Ol-star vikend se održava od 14. do 16. februara u San Francisku, a kako bi što više uživali u NBA ligi, prenose "Sportske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije