Košarka

Spektakl sa idolom Mirzom - Mozzart i ove godine podržao Teletovićev kamp

Spektakl sa idolom Mirzom - Mozzart i ove godine podržao Teletovićev kamp
Foto: N.N. | Spektakl sa idolom Mirzom - Mozzart i ove godine podržao Teletovićev kamp

Sve je spremno za početak drugog Košarkaškog kampa Mirza Teletović MT3 na Mozzart terenu u Jablanici.

Više od 100 mladih košarkaša imaće priliku da, od 30. juna do 13. jula, uče košarkaške poteze od sjajnih trenera iz Sarajeva, Tuzle, Mostara i Jajca. Sa njima će svaki dan biti idol brojnih mladih talenata, košarkaški as Mirza Teletović. Ovu sjajnu sportsku priču podržala je kompanija Mozzart čiji teren u Jablanici nosi upravo Teletovićevo ime.  

"Predivna gesta i veliki poklon Mirzi Teletoviću. Dirnut je bio prošle godine na otvaranju što je baš kompanija Mozzart pomogla da se napravi prelijepi teren na mjestu gdje je napravio svoje prve košarkaške korake i pokloni njemu i gradu Jablanici. Tada smo na ovom terenu uspješno održali prvi kamp, a sada se svi radujemo što je Mozzart uz nas i na ovogodišnjem Košarkaškom kampu Mirza Teletović MT3“, poručuje Adnan Hodžić, član organizacionog odbora kampa. 

Na kamp se prijavilo više od 100 djece iz Tuzle, Gračanice, Srebrenika, Zenice, Sarajeva, Mostara, Jajca, ali i iz Njemačke, Austrije, Norveške… 

Svi oni će, u dvije smjene, trenirati košarku, ali i uživati u slobodnim aktivnostima. Organizatori su malim košarkašima, osim kvalitetnih treninga, smještaja i obroka, omogućili i korištenje zatvorenog bazena, zabavu i društvene igre u dvorani Jablanica kao i druženja u motelu gdje su smješteni, a ove godine ih vode i na izlet na Blidinje.

Mladi talenti će imati priliku da pokažu šta su naučili jer ih očekuju i takmičenja. Vještine će moći da iskažu u igri 1 na 1, šutiranju trojki, gdje pobjednik šutira u superfinalu sa Mirzom Teletovićem, a tu je basket takmičenje 3:3 i na kraju svake smijene all-star utakmica sa mnogo nagrada. 

Organizatori poručuju da je ovo jedan od rijetkih pravih radnih košarkaških kampova. To su prepoznali roditelji djece koja žele napredovati u  košarci, pa su uvijek zadovoljni brojem prijavljenih mladih košarkaša kojima pružaju maksimalnu posvećenost.

Prošle godine su, kažu, počeli ovu lijepu košarkašku priču, zahvaljujući, prije svega Mirzi Teletoviću, koji je želio da u svom rodnom mjestu napravi ovakav košarkaški kamp i prelijepe najmodernije, najfunkcionalnije vanjske terene za košarku. To se i ostvarilo uz pomoć kompanije Mozzart koja je uložila sredstva u izgradnju ovog terena i već je drugu godinu generalni sponzor kampa. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije