Košarka

Potpredsjednik NBA: Srbija i SAD izjednačeni, odlučila jedna lopta

Potpredsjednik NBA: Srbija i SAD izjednačeni, odlučila jedna lopta
Foto: Tanjug | Potpredsjednik NBA: Srbija i SAD izjednačeni, odlučila jedna lopta

BEOGRAD - Olimpijske igre bile su zaista sjajne, ne samo što se tiče igrača iz NBA i WNBA lige, kojih je bilo 135, već zbog nivoa takmičenja, posebno onoga što su pokazali Amerika i Srbija, rekao je potpredsjednik NBA lige Nil Mejer.

"Naš tim je gubio 17 razlike na poluvremenu, 13 u posljednjoj četvrtini, gdje su Jokić i Bogdanović odigrali sjajnu utakmicu, ali je uspio da se vrati predvođen LeBronom i Karijem. To nam pokazuje koliko su timovi izjednačeni, jedan šut presudi na jednu ili drugu stranu", rekao je Mejer u intervjuu Tanjugu.

To što se desilo na Olimpijskim igrama generalno pomaže u razvoju temelja košarkaškog sporta, dodao je on.

"Sjajno je za razvoj košarke i ovu regiju da imaju igrače koji predstavljaju svoje zemlje u NBA ligi".

Mejer boravi u Beogradu na drugom juniorskom NBA turniru, koji okuplja košarkaše i košarkašice uzrasta od 13 i 14 godina iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i prvi put Bosne i Hercegovine.

"Ovaj turnir je globalna platforma za nas, sa željom da privučemo dječake i djevojčice širom svijeta. U ovoj regiji konkretno, mi imamo dosta programa za mlade i ligaških turnira, ali ih takođe spajamo u ovaj turnir ovdje. Mislim da ovakvi turniri omogućuju djeci da vide drugu djecu njihov uzrasta kako se razvijaju, možda šta treba da urade da bi napredovali, potencijalno da mogu da igraju za nacionalni tim, za profesionalni klub, NBA ili WNBA što bi bio apsolutni cilj. Imajući igrače iz ove regije poput Nikole Jokića, Luke Dončića koji inspirišu tu djecu, to je odlična platforma i omogućuje nam da komuniciramo kroz košarku".

Iz perspektive NBA lige, igrači iz ovog regiona i Evrope su mnogi doprinijeli razvoju same igre, naglasio je Mejer.

"Kada se vratimo u nazad i pogledamo na neke legende koje su igrale poput Vlade Divca, Peđe Stojakovića, Tonija Kukoča, ali sad imamo mlađu generaciju koju predvode Nikola i Luka, djeca imaju priliku da gledaju i da unaprijede igru i nastaviće da rastu, jer će i oni sutra inspirisati neku drugu generaciju da ostvare želje i potencijalno igraju u NBA ligi. To je odlično za igru, oni su takođe i promijenili način igre koji se igra danas, više tempa, dosta znanja, veoma disciplinovano i to je uticalo na NBA i tako će biti i u budućnosti", zaključio je Mejer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije