Košarka

Pobjeda Zvezde u Podgorici nakon dva i po sata i brojnih prekida

Pobjeda Zvezde u Podgorici nakon dva i po sata i brojnih prekida
Foto: Facebook/KK Crvena zvezda | Pobjeda Zvezde u Podgorici nakon dva i po sata i brojnih prekida

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su u Podgorici Budućnost sa 75:73 u petom kolu ABA lige.

Kroz istoriju su ova dva tima igrala brojne uzbudljive utakmice, a ova je bila jedna od takvih. U prvoj četvrtini nijedan tim nije imao veću prednost, a Budućnost je bila ta koja je vodila većim dijelom i nakon deset minuta rezultat je glasio 17:16.

Flečer Megi je odveo Budućnost na 27:18, pa je Rašid Sulamon dao trojku za 30:20. Na drugoj strani Miloš Teodosić je smanjio na 30:25, nakon čega je Nikola Tanasković vratio na +10 (35:25), ali je Crvena zvezda Meridianbet do kraja prvog poluvremena prišla na 37:33.

Serijom na početku drugog dijela gosti su poveli sa 40:39, nakon čega slijedi odgovor domaćina 7:0 (46:40). Uslijedilo je i dosta pregleda, sudijskih provjera,  a veliki problem za Zvezdu je bila povreda Džoela Bolomboja na četiri minuta do kraja treće četvrtine pri rezultatu 46:42 za Podgoričane. U tom periodu se čekalo i da prvi čovjek Zvezde Željko Drčelić na zahtjev sudija napusti salu. Igralo se zatim koš za koš, a onda je na isteku tog perioda Mekinli Rajt pogodio za 58:52.

Nakon toga se razigrao Nemanja Nedović i sa svojim poenima je smanjio na 62:60, pa je nakon toga napravio nesportski faul nad Alenom Omićem. Usljedio je novi prekid zbog vrijeđanja porodice igrača, a Rokas Gedraitis je izjednačio na 65:65. Nedović je preokrenuo na 68:65, da bi tada sudije otišle u svlačionicu dok se ne isprazni jedan dio tribina.

Nakon nekih desetak minuta meč je nastavljen, a Rajt je preokrenuo na 69:68. Nedović i Rajt su tada pogađali na obje strane, da bi Miloš Teodosić s linije penala preokrenuo na 73:72. Rajt je promašio šut za pobjedu i na kraju je završilo 75:73 za Crvenu zvezdu Meridianbet.

Najefikasniji na meču bio je Nemanja Nedović sa 24 poena, na drugoj strani Mekinli Rajt je imao 20 poena.

U narednom kolu Crvena zvezda Meridianbet gostuje Zadru, a Budućnost gostuje Cedevita Olimpiji, piše Meridian.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije