Košarka

Pismo 11-godišnje djevojčice promijenilo Real

Pismo 11-godišnje djevojčice promijenilo Real
Foto: Facebook/Real Madrid Basket | Pismo 11-godišnje djevojčice promijenilo Real

Prije nedjelju dana Ćus Mateo se našao na meti novinara, javnosti i Marija Hezonje. Trener Reala je više puta, od kada je preuzeo klupu Madriđana od Pabla Lasa, bio na ivici otkaza, ili se barem tako pričalo oko ''kraljevskog kluba''. Ali, titula prvaka Evrope iz 2023. je sve poništila.

Početak ove sezone, gdje je Real šokirao svoje navijače porazima u ACB i Evroligi, takođe nije išao u prilog Mateu. A, opet, trijumf nad aktuelnim šampionom, Panatinaikosom, uz veoma konkretnu igru cijelog tima, sve prethodno je izbrisalo.

Poslije pobjede, Ćus Mateo je otkrio da je dobio posebnu motivaciju pred duel sa Atinjanima.

''Dobio sam pismo od devojčice koja me je ohrabrila. Napisala je: ’Ime mi je Paula i imam 11 godina. Fan sam Reala i volim košarku. Htjela sam da vam kažem da ste zaista dobar trener i da imate sjajan tim. Želim da znate da će vas navijači uvijek podržavati i biti uz vas. Naprijed Madrid.’ Ne mogu da vam opišem kako sam se osjećao'', rekao je Mateo, prenosi Meridian.

Real ima po dvije pobjede i poraza u Evroligi, pobjedu i dva poraza u ACB… Nije sjajno, ali tek je početak. Kampaco je mašina, Hezonja jedno od najboljih krila Evrope, Tavares moć u reketu, Musa ne griješi, a Ljulj je i dalje brži od skoro svih bekova u Evroligi.

U suštini – Real je Real.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije