Košarka

Partizanovo saopštenje i apel navijačima

Partizanovo saopštenje i apel navijačima
Foto: Tanjug | Partizanovo saopštenje i apel navijačima

BEOGRAD - Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da stručnom štabu i igračima veoma smetaju uvrede svake vrste, koje navijači sa tribina upućuju pojedincima i drugim timovima i apelovao na pristalice "crno-bijelih" da prestanu sa vrijeđanjem.

Košarkaši Partizana osvojili su prvo mjesto na turniru u Beogradu, koji je odigran u hali 3 Beogradskog sajma. "Crno-bijeli" su na turniru pobijedili AEK (93:60) i Pariz (83:82).

Partizan se danas oglasio saopštenjem, koje su u ime stručnog štaba i igrača potpisali trener Željko Obradović i kapiten "crno-bijelih" Vanja Marinković.

"Na prvom mestu, velika zahvalnost našim sportskim prijateljima, ekipama AEK-a i Pariza koje su došle u Beograd i uzele učešće na našem turniru. Iskreno se nadamo da su uživali u Beogradu i želimo im mnogo uspeha u sezoni koja je pred nama. Navijačima Partizana neizmerno hvala na vernosti, brojnosti i neverovatnoj podršci koju osećamo ne samo tokom utakmica, već i van terena, na ulici, u restoranima, pozorištima, bioskopima, tržnim centrima... bukvalno na svakom mestu u Beogradu i šire", navodi se u saopštenju, koje je objavljeno na zvaničnom sajtu kluba.

U saopštenju se ističe da klub želi da skrene pažnju na stvari koje stručnom štabu i igračima Partizana veoma smetaju. 

"Radi se o vređanjima svake vrste, upućenih sa naših tribina prema pojedincima ili kolektivima. Takvo ponašanje i slika, koju šaljemo o nama vređajući druge je upravo ono protiv čega se borimo. Želimo da budemo primer drugima, da svakog protivnika dočekamo sa poštovanjem i ispratimo aplauzom. Efekat koji publika izaziva vređanjem pojedinaca i drugih timova je jako negativan, kako za igrače, tako i za članove stručnog štaba. Takvim činjenjem sa tribina, sklanja se fokus sa igre i onoga što najbolje umemo za radimo i zbog čega smo se okupili, a to je igranje košarke za naš Partizan", navode iz Partizana.

Obradović i Marinković su još jednom apelovali na navijače Partizana da podrže klub i da nikoga ne vrijeđaju.

"Pomozite nam tako što ćete svu koncentraciju usmeriti na podršku timu i pesme kojima ćete iskazivati ljubav prema Partizanu, bez vređanja bilo koga ili bilo kakvih drugih nesportskih ispada. Snaga Partizana je oduvek bila u tome da igrači i navijači pobeđuju zajedno! Da bismo do pobeda lakše došli, neophodno je da svi u svakom trenutku usmerimo svu energiju na košarku i ljubav Partizanu", zaključuje se u saopštenju, prenosi tanjug.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije