Košarka

Odustao od košarke da bi postao sveštenik

Odustao od košarke da bi postao sveštenik
Foto: X/Bleacher Report | Odustao od košarke da bi postao sveštenik

Momak koji je odabran sa 16. pozicije NBA drafta 2022. godine Ej-Džej Grifin obrazložio je da je okončao profesionalnu karijeru da bi se posvetio vjeri.

Grifin je dvije sezone u NBA ligi proveo u dresu Atlanta Hoksa, a nedavno je trejdovan u Hjuston Roketse u razmjeni tri ekipe, u sklopu koje Majami Hitu pripao izbor Nikole Đurišića.

Ovaj 21-godišnjak je nastupio na 92 utakmice u NBA ligi, uz prosječan učinak od 7,5 poena i 1,9 skokova. I prije zvanične odluke da prekine profesionalnu karijeru govorio je o tome koliko je predan vjeri.

Košarkaš koji je nastupao kao krilo i bek je ozvaničio i da će postati svešteno lice nakon što su u zajedničkom dogovoru Hjuston otkupio Grifinov ugovor.

''Da skratim, odustao sam od košarke da bih pratio Isusa i posvetio se vjeri. Znam da u očima drugih ljudi to djeluje kao poraz, ali sam želio da vas obavijestim da sam veoma uzbuđen što ću zaista služiti Bogu i postati sveštenik'', rekao je Grifin.

Pa je dodao.

''Osjećam da mi to što napuštam košarku omogućuje da se u potpunosti posvetim crkvenim aktivnostima i vjeri i služim Bogu – cijelim srcem i stalno. Radujem se onome što je predamnom'', piše Sport klub.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije