Košarka

Obradović: Treba da verujemo sebi

Obradović: Treba da verujemo sebi
Foto: Tanjug/AP | Obradović: Treba da verujemo sebi

Trener Partizana, Željko Obradović rekao je nakon pobjede protiv Makabija da treba da vjeruju sebi.

Partizan je stigao do druge pobjede u Evroligi ove sezone, a Obradović je naveo da kada su počeli kontrolisati ofanzivni skok to je bila drugačija utakmica.

"Očekivali smo ovako nešto, znajući da su dobar napadački tim, imaju visoke koji su mobilni i bekove koji igraju jedan na jedan. Imali smo velike probleme sa ofanzivnim skokom i kada smo počeli to da kontrolišemo bila je drugačija utakmica. Treba da vjerujemo sebi, ovo je poruka poslije ove utakmice. Čestitke igračima", kazao je Obradović.

Pa je i dodao.

"Igrači imaju atmosferu, žele da igraju, srećni su i zadovoljni. Zadovoljstvo je veliko kada se tako ponašaju. Odigrali smo veoma dobru utakmicu, pogotovo u poslednjoj četvrtini. Bili smo izuzetno pametni napadački, koristili naše prednosti i slabosti rivala. Naravno da me raduje što su požrtvovani i to je pokazatelj svega što je ovaj tim u tom trenutku.

Trojica su se bacila na loptu kada je utakmica bila odlučena. Od prvog dana imaju takav odnos. Verujem u njih i ovaj tim ima mogućnost da napreduje, ali treba da dođe do automatizama. Bilo je momenata kada zaboravimo neke kretnje u napadu, defanzivni plan, ali to je sve logično za početak sezone", prenosi Meridian.

Za kraj je pohvalio Alekseja Pokuševskog da je odigrao izvanredno defanzivno, ali i napadački, te da ima glavu za košarku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije