Košarka

Partizan prosuo pobjedu: Klajburn utišao krcatu Arenu

Partizan prosuo pobjedu: Klajburn utišao krcatu Arenu
Foto: KK Partizan | Ludnica u Areni: Partizan u drami srušio Virtus za treću pobjedu

Košarkaši Partizana upisali su treći poraz u Evroligi.

Crno-bijeli su večeras u sjajnom ambijentu Beogradske Arene nakon velike drame poraženi od ekipe Virtusa sa 70:69. Tim Željka Obradovića je sada na skoru 2-3, dok je Virtusu ovo bila prva pobjeda (1-4).

Partizan je vodio od samog starta utakmice. Nakon prvih 10 minuta je imao plus 5 (20:15), a ista razlika je ostala i do odlaska na odmor (37:32).

Početkom trećeg perioda domaći ubacuju u brzinu više. Tajrik Džons je bio nezustavljiv, a sa dvije trojke Marinkovića Partizan je sredinom treće dionice otišao na plus 9 (52:43). Ipak, na drugoj strani Klajburn je bio senzacionalan i vratio goste u igru (57:58), ali je Džons vratio na plus 4 pred početak posljednjeg perioda (61:57).

U posljednjoj dionici drama. Pet minuta do kraja crno-bijeli su vodili 65:64. Uslijedila je nervoza, a gosti 3:45 do kraja po prvi put prelaze u vođstvo (66:65). U tim trenucima koš Virtusa je bio začaran, a onda je trojku za delirijum pogodio Lundberg (68:66). Zatim Klajburn donosi novo poravnanje. Lundberg tada prauzima odgovornost, a na semaforu minut do kraja stoji 69:68.

U narednom napadu Virtus griješi, pa je Partizan 43 sekunde do kraja krenuo u ključni napad, no Nilikina je pogriješio, a Klajburn pogađa za 70:69 na 12 sekundi do kraja. Lunbeg je preuzeo odgovornost, ali je odigrao loš napad, čak nije pogodio ni obruč, ali je onda Nilikina ukrao loptu, šutirao za pobjedu, ali je bacio air-bol..  

Najefikasniji u redovima Partizana bili Tajrik Džons sa 20 poena, dok je Ife Lundberg dodao 14. Kod gostiju prvo ime je bio Vil Klajburn sa 25 poena.

Partizan naredni meč u elitnom takmičenju igra naredne sedmice ponovo u Beogradu protiv Monaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije