Košarka

Liga šampiona: Velika pobjeda Igokee u Laktašima

Liga šampiona: Velika pobjeda Igokee u Laktašima
Foto: N.N. | Liga šampiona: Velika pobjeda Igokee u Laktašima

Košarkaši Igokee m:tel pobjedom su otvorili novu sezonu u FIBA Ligi šampiona.

“Igosi“ su večeras u Laktašima u okviru prvog kola grupe A savladali favorizovani francuski Nantere sa 86:80 i tako stigli do velike pobjede koja će im mnogo značiti u borbi za prolaz grupne faze.

Gladali smo sjajan meč koji je još jednom pokazao koliko će tim iz Laktaša biti nezgodan kako za rivale u Ligi šampiona, tako i ABA ligi gdje već imaju već dvije pobjede.

Domaćin je prvu četvrtinu dobio 19:15, ali u drugoj su gosti uspjeli da dođu do preokreta i na odmor odu sa plus 3 (42:39).

Onda je uslijedila sjajna treća četvrtina tima Nenada Stefanovića. Igokea je ovaj period dobila sa 29:19 i tako uoči posljednje dionice imala plus 7 (68:61). U posljednoj dionici velika nervoza. Pet minuta do kraja Nantere je prišao na svega minus 1 (70:71), da bi tri minute do kraja važnu trojku pogodio Sakar Anim za vođstvo Igokee (77:74), a onda je Milosavljević pogodio penale za plus 5. Zatim je ponovo Anim pogodio trojku za 82:77, a do kraja je domaćin uspio da sačuva prednost i dođe do velikog trijumfa.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Bris Džons sa 18 poena, Boriša Simanić je dodao 14, a Dragan Milosavljević 15. Anim koji je bio junak postigao je 12 koševa (četiri trojke), isto koliko i Terel Karter. Kod gostiju Frank Džekson je ubacio 20 poena.

Naredni susret u Ligi šampiona Igokea igra protiv Vurcburga (8. oktobar) koji je sinoć pobijedio Hapoel Holon sa 85:76.

Podsjetimo, plasman u naredni krug osiguraće sve prvoplasirane ekipe, dok drugoplasirani trećeplasirani timovi idu u plej-in.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije