Košarka

Lesor: Mnogo volim Partizan

Lesor: Mnogo volim Partizan
Foto: Tanjug/AP | Lesor: Mnogo volim Partizan

I dok mnogi košarkaši čekaju zvaničan početak Evrolige i domaćih takmičenja, miljenik navijača Partizana i nezamjenljiv član Panatinaikosa Matijas Lesor, dao je intervju za "Basketball sphere", govorivši o očekivanjima za narednu sezonu, pojačanjima u Atini, a izdvojio je i koju riječ o klubu iz Humske.

Grčki velikan osvojio je Evroligu minule sezone, da bi novu takmičarsku godinu dočekao sa gotovo kompletno novim timom.

"Maltene nova ekipa, imamo nekoliko novih igrača pa je sve drugačije u odnosu na prošlu sezonu. Sve je to izazov za ekipu, moramo da se borimo za minute. Džedi Osman je sjajan i nadam se da će se pokazati kao veliko pojačanje", rekao je Lesor.

Govorio je potom i o prelaznom roku Olimpijakosa, koji se takođe pojačao dovođenjem Saše Vezenkova, Tajlera Dorsija, Evana Furnijea...

"Olimpijakos je imao sjajno ljeto u smislu pojačanja i lično su shvatili naše osvajanje Evrolige i šampionata Grčke pa su zato pojačali ekipu najbolje što su mogli. Vidjećemo kako će se razumjeti, posebno sa Jorgosom Barcokasom."

Francuski centar smatra da su crno-bjeli odradili dobar prelazni rok.

"Partizan je tim koji mnogo volim i želim im sve najbolje, ali da ne budu bolji od nas. Imali su zanimljivo ljeto i doveli neke interesantne igrače pa sad imaju i šut i plejmejking i kreativnost i odbranu. Sve je lijepo posloženo pa mislim da mogu da pobjeđuju i da će kliknuti. Vidjećemo kako će Željko Obradović sve da adaptira na svoj sistem. Moj brat Frenk Nilikina je tamo i želim mu sve najbolje", rekao je francuski centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije