Košarka

KK Partizan: Nećemo da učestvujemo u skandalu

KK Partizan: Nećemo da učestvujemo u skandalu
Foto: Tanjug | KK Partizan: Nećemo da učestvujemo u skandalu

BEOGRAD - Košarkaški klub Partizan saopštio je večeras da mu je data informacija da će se druga utakmica finala Superlige Srbije protiv Crvene zvezde nastaviti za 24 sata.

Druga utakmica plej-ofa finala Superlige Srbije prekinuta je večeras pri rezultatu 57:45 za Partizan, na sedam minuta i 55 sekundi do kraja treće četvrtine kada su košarkaši Crvene zvezde napustili teren zbog neprikladnog skandiranja prema igračima i članovima kluba i ubacivanja predmeta u teren.

 "Druga utakmica finala Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde je prekinuta na 7.55 sekundi pre kraja treće četvrtine pri rezultatu 57:45 u korst crno-belih. Prvi sudija meča je prekinuo utakmicu zbog vređanja Vesne Čović od strane publike, što je prvi put u istoriji naše košarke da se utakmica prekida zbog verbalnog delikta. Nakon prekida, ekipa Crvene zvezde se povukla u svlačionicu", stoji u saopštenju Partizana. 

Partizan se osvrnuo na prethodne utakmice u kojima su vređani igrači i funkcioneri njihovog kluba. 

"Podsećanja radi, samo u ove dve nepune utakmice, vređani su Željko Obradović, Zoran Savić, Kevin Panter, Aleksa Avramović, Nemanja Nedović i Miloš Teodosić, ali mečevi nisu ni za sekund prekidani. KK Partizan je protiv svakog vređanja na bilo kom osnovu i gotovo svakodnevno to ponavlja", navodi se u saopštenju. 

Iz kluba poručuju da su službeni predstavnici dobili informaciju da će utakmica biti nastavljena kroz 24 sata. 

"Nakon što je traženo sa se dvorana isprazni, ekipa crno-belih je dugo čekala na terenu nastavak, da bi službeni predstavnici KK Partizan od sudija dobili informaciju o prekidu i nastavku meča kroz 24 sata", naglašavaju u Partizanu. 

Igrači Partizana su se posle toga povukli u svlačionicu i nisu se više vraćali na teren, iako su sudije odlučile da se utakmica večeras nastavi. 

"Tim Partizana se tada povukao u svlačionicu a igrači su dobili slobodno. Kada su se iznenada sudije i igrači Crvene zvezde pojavili na terenu nakon više od sat vremena posle prekida, igrači Partizana su uveliko krenuli svojim kućama. Crvena zvezda, sudije i delegat na ovaj način dodele titulu državnog prvaka Zvezdi, a Partizanu takvom skandalu ne želi da učestvuje", zaključeno je u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije