Košarka

Janisovo vjenčanje o kojem bruji Grčka

Janisovo vjenčanje o kojem bruji Grčka
Foto: TWITTER/Maraja Ridlspriger | Janisovo vjenčanje o kojem bruji Grčka

U Grčkoj se prema medijima za vikend održalo jedno od najglamuroznijih vjenčanja u toj zemlji.

Na ludi kamen je konačno stao Janis Adetekumbo, jedan od najboljih košarkaša današnjice. Ceremoniji vjenčanja koje je trajalo tri dana prisustvovali su mnogi saigrači iz Milvokija, kao i LeBron Džejms i Serena Vilijams. 

Jedna od najvećih NBA zvijezdi je oženio Maraju Ridlspriger, ženu s kojom je dijelio život već nekoliko godina i sa kojom već ima troje djece. Sada su konačno odlučili da ozvaniče svoju vezu i postanu muž i žena. 

Ceremonija koja se održala u ljetovalištu Kosta Navarino, u blizini Pilosa u Grčkoj, nije bila sasvim tipična, jer je Janis pravoslavac, a Maraja katolkinja. To nije spriječilo da njihov savez bude jedan od velikih događaja vikenda u Grčkoj, gdje Janis važi za idola. 

Bilo je to spektakularno slavlje budući da je svadba i raskoš koja ga je pratila trajala tri dana. Počelo je u petak "bijelom žurkom", pošto su svi gosti bili obučeni u bijelo, “Ibiza stil“. Zabava je nastavljena u subotu “nigerijskom večeri”, a završila se u nedjelju navečer klasičnim svadbenim banketom na kojem je, kako i nije moglo biti, bilo masovno prisustvo ljudi vezanih za košarku i fudbal . 

Zapravo, njegov veliki prijatelj i saigrač u Baksima, Kris Midleton, bio je kum na vjenčanju koje je uključivalo troje djece para i tri mlađa brata slavnog mladoženje. Pojavili su se još Džru Holidej, Džejms, a nije izostao ni grčki trener i bivši legendarni igrač Vasilis Spanulis, kao i grčki premijer Kiriakos Micotakis.

Na zahtjev Janisa, vjenčanje je bilo potpuno privatno i nije bilo medijskog izvještavanja na području odmarališta, koje je bilo zaštićeno jakim sigurnosnim mjerama. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije